ZAŠTITNIK GRAĐANA: Nehat Tači nema primedbi na policiju i zatvorsku stražu
Foto: Privatna Arhiva

Osumnjičen za terorizam

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Nehat Tači nema primedbi na policiju i zatvorsku stražu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Direktor kosovske policije Nehat Tači nema primedbe na rad i dosadašnje postupanje zaposlenih u policiji i pritvorskim jedinicama u Beogradu i Nišu, objavljeno je danas na sajtu zaštitnika građana.

Tači je u razgovoru sa predstavnicom Stručne službe Zaštitnika građana koja ga je posetila je 10. oktobra 2016. godine u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, rekao da nema primebi na na rad zaposlenih u toj ustanovi, policiji, kao i u Kazneno-popravnom zavodu u Niššu u kome je prethodno bio u pritvoru.

"Naveo je da mu je bilo omogućeno da o hapšenju i lišavanju slobode obavesti porodicu, da redovno ostvaruje kontakte sa braniocem, da mu je obezbeđeno svakodnevno kretanje na svežem vazduhu u trajanju od dva sata, kao i pristup lekaru", navodi se u informaciji zaštitnika građana.

Takođe je ukazano da je cilj posete bio upoznavanje Tačija sa mogućnostima podnošenja eventualnih pritužbi Zaštitniku građana ukoliko smatra da su mu radom organa državne uprave Republike Srbije povredena ljudska prava.Inače, Specijalni sud u Beogradu odbio je predloge odbrane direktora kosovske policije Nehata Tačija da mu se ukine pritvor koji mu je određen krajem septembra u niškom sudu.

Protiv tog rešenja nije dozvoljena žalba, tako da Tači za sada ostaje u pritvoru.Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Viššeg suda u Niššu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Tači je potom prebačen u Beograd i 10. oktobra je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog dela terorizma.

Tačija srpsko tužilaštvo tereti da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova.On je to negirao na saslušanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track