ZLOČIN MOGAO DA SE SPREČI: Ubijena doktorka tražila policijsku zaštitu
Foto: Facebook

Motiv ljubomora?

ZLOČIN MOGAO DA SE SPREČI: Ubijena doktorka tražila policijsku zaštitu

Crna Hronika -
Zdravstveni radnici, porodica i svi koji su sinoć bili u bolnici, bili su izloženi neprijatnostima zbog naredbe Euleksa i kosovskih institucija iz Prištine da telo preminule doktorke odmah otpreme u Prištinu bez naloga javnog tužioca i mimo procedure koja je potrebna u ovakvim slučajevima, istakao je direktor Zdravstvenog centra

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Zdravstvenog centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je danas da kosovska policija nije zaštitila sinoć ubijenu doktorku Doma zdravlja u Zubinom Potoku, Dušanku Andrejević iako je ona tražila zaštitu.

"Očigledno je da su institucije te kvazi-države nesposobne i da neće da zaštite Srbe", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Zdravstvenom centru i dodao da je i Euleks "proalbanska misija usmerna protiv srpskog naroda".

Lekarka je ubijena sinoć oko 21.00 dok je dežurala u Dom zdravlja u Zubinom Potoku. Osumnjičenog V.N. (28) uhapsila je policijska patrola.

"Zdravstveni radnici, porodica i svi koji su sinoć bili u bolnici, bili su izloženi neprijatnostima zbog naredbe Euleksa i kosovskih institucija iz Prištine da telo preminule doktorke odmah otpreme u Prištinu bez naloga javnog tužioca i mimo procedure koja je potrebna u ovakvim slučajevima", rekao je Ivanović.

On je dodao da su dežurni lekari zatražili poštovanje procedure, ali da je tada stigla naredba iz Prištine da i oni budu uhapšeni.

"To je postupak koji nas ne čudi, u skladu je sa njihovom namerom da ovde stvore nepodnošljive uslove za život Srba pa mi naredbu iz Prištine svrstavamo u istu ravan sa zločinom koji se desio", rekao je Ivanović i dodao da su pojedini policajci ipak odbili da uhapse lekare. Pomoćnik direktora Zlatan Elek, koji je sa Gojkom Igrutinovićem sinoć bio dežuran na hirurškom odeljenju, rekao je da su problemi počeli kada njih dvojica nisu dozvolila da se telo mimo procedure odnese na obdukciju u Prištinu.

"Dušanka Andrejević je bez znakova života dovezena u kosovskomitrovačku bolnicu oko 21.00. Pokušali smo bezuspešno da je reanimiramo do 21.40 i odmah su hteli da je prebace u Prištinu. Kada smo se tome usprotivili, zaprećeno nam je hapšenjem i oko 23.30 minuta dat nam je nalog javnog tužioca samo na albanskom jeziku koji ne razumemo, da bi tek oko 1.30 minuta njeno telo prebačeno u Prištinu", rekao je Elek.

Dodao je da je hapšenje dežurnih lekara izbegnuto samo zahvaljujući angažovanju policijskih službenika sa severa Kosova.

"Da se to (hapšenje) desilo, bez lekarske pomoći ostali bi pacijenti na odeljenjima intenzivne nege, hirurgije i prijemnog hirurškom njih oko 40", rekao je Elek. U mitrovačkoj bolnici sutra će biti komemorativni skup, a u 14.30 sahrana Dušanke Andrejević na Novom groblju u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja