OVE FOTOGRAFIJE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: U Novom Sadu su se skupili apsolutno NEODOLJIVI psi, a OVO SU NEKI OD NAJLEPŠIH! (VIDEO)
Foto: Tijana Majkić

OVE FOTOGRAFIJE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: U Novom Sadu su se skupili apsolutno NEODOLJIVI psi, a OVO SU NEKI OD NAJLEPŠIH! (VIDEO)

Srbija -

Juče je u Novom Sadu u Limanskom parku, povodom svetskog dana napuštenih životinja održana 9. izložba pasa mešanaca, u organizaciji JKP "Zoohigijena i Veterina" Novi Sad.

Izložba je imala za glavni cilj afirmaciju podizanja svesti da se udome napuštene životinje.

00:14

Izložba pasa Limanski park

Ova izložba je već postala tradicionalna manifestacija u okviru koje se održava velika izložba pasa u 10 kategorija i izbor za "najkeru" grada Novog Sada.

Pored zamenika gradonačelnika Igora Crnobaraca koji se zahvalio organizatorima, radnicima u ZOO higijeni i građanima koji udomaljavaju napuštene pse, prisutnima se obratio i pomoćnik direktora JKP "Zoohigijena i veterina" Novi Sad, Slobodan Krstin koji je istakao da je ove godine manifestacija počela u subotu i to akcijom udomljavanja pasa iz gradskog prihvatilišta.

Na izložbi je učestvovalo rekordnih 202 mešanca, a koji su bili prijavljeni u deset različitih kategorija i to u:

1. Moj gari i ja ( najcrnji pas) 2. Ne pitaj me za godine( najstariji pas) 3. Niko kao ja (pas sa invaliditetom) 4. Ogledalce moje ( najslicniji pas i vlasnik) 5. Fore i fazoni (pas koji izvodi trikove) 6. Al' se nekad dobro jelo (elegantno popunjen pas) 7. Naj klinac i klinceza (par dete i pas) 8. Naj čupavac (izbor frizure) 9. Unikatni miks ( unikatni mešanac) 10. Moj "rasni" pas ( mešanac koji liči na rasnog)

Nataša, koja se bavi socijalizacijom pasa dovela je svog psa, kako kaže ne na izložbu, već na druženje i kao podrška.

pas, izložba pasa, Novi Sad
foto: Tijana Majkić

- Veliki broj izlagača, kao i pratilaca se odazvalo manifestaciji, koja je bila na zavidnom nivou. Skoro identično kao sa nekom CAC (nacionalnom izložbom rasnih pasa) u Srbiji.

pas, izložba pasa, Novi Sad
foto: Tijana Majkić

Porodični ljudi su došli na druženje, da navijaju za svog ili komšijskog kućnog ljubimca. Nažalost, veliki broj udomljenih mešanaca nije bio obavešten, pa se nisu pojavili. Ovakve manifestacije bi trebalo da se održavaju češće i u više gradova, da se podignu na nacionalni nivo. Jer pas je pas bio on rasni ili mešanac, podjednako se voli - kaže Nataša za portal Kurira.

Kurir.rs/Tijana Majkić/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track