Dobro došli u Republiku Srpsku!

Stil

Ljubitelji aktivnog odmora, prirode i svih onih mesta koja čuvaju duh istorije i tradicije ovde će pronaći kutak za sebe

Republika Srpska, odmor, Trebinje, Hercegovačka Gračanica

Maglić

Republika Srpska i ovog leta nudi različite sadržaje za sve turiste.
Vođeni iskusnim skiperima, doživećete neverovatne trenutke spuštajući se najlepšim delovima kanjona Vrbasa i Tare, na rekama koje predstavljaju najbolje destinacije za rafting. Reke Drina, Pliva i Ribnik pravi su mamac za sve ljubitelje flaj-fišinga. 

Iskoristite svoje slobodno vreme na najatraktivniji način i posetite ove prirodne revire, gde vas očekuju uslovi za ribolov kakvi se retko sreću u ovom delu Evrope.

Iz ponude posebno izdvajamo Banju Vrućicu u Tesliću, koja je danas jedan od vodećih zdravstvenih, velnes i kongresnih centara u regionu.

Za sve ljubitelje tradicije i kulture ovoga leta preporučujemo obilazak srednjovekovnih manastira Srpske, koji u svojim riznicama čuvaju duh naroda s ovih prostora. Ne propustite da obiđete manastire Tvrdoš, Duži, Petropavlov, Hercegovačku Gračanicu, Sase, Lovnicu...

Najatraktivnije eko-etno destinacije u RS svakako su etno-selo Stanišići kod Bijeljine i sve poznatije područje Šipova i njegove okoline. Spomenimo i bogatu ponudu seoskog turizma planine Ozren, gde posetioci takođe mogu da uživaju u mirnom i ugodnom ambijentu. Tu je i atraktivno izletište „Eko-centar Ljekarice“, smešteno između Banjaluke i Prijedora.

NP Kozara i Sutjeska prirodno su blago Republike Srpske. Posetioci ovih prirodnih oaza mogu da uživaju u raznovrsnim sadržajima kao što su planinarenje, biciklizam i šetnja uređenim pešačkim stazama. U okviru NP Sutjeska pravi izazov za turiste predstavlja prašuma Perućica, najveći očuvani prašumski rezervat u Evropi, i osvajanje Maglića, najvišeg vrha u BiH.

Ovog leta očekuju vas brojna dešavanja: „Demofest“ u Banjaluci (26-28. jula), Skokovi sa višegradske ćuprije (14. jula), „Zvorničko ljeto 2012“ (2. avgusta), Međunarodni rukometni turnir TV šampiona u Doboju (21-25. avgusta). Ne propustite vožnju popularnim „Ćirom“, koji saobraća na relaciji Mokra Gora - Dobrun - Višegrad.

Hercegovačka gračanica zoom Hercegovačka gračanica
Rafting na Vrbasu zoom Rafting na Vrbasu
Trebinje zoom Trebinje
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta
Prati Kurir na Facebooku!