Sastojci:- 1 kg mekog brašna (tip 400)- 40 g svežeg kvasca- pola kašičice soli- 100 g margarina- 1 jaje- 1 dl jogurta- 4 dl mlake vode- 1 kašika ulja- žumance za premazivanje- 10 viršliPriprema:U četiri decilitra mlake vode rastopite kvasac, dodajte so, umućeno jaje, jogurt, kašiku ulja, margarin (otopljen na mlakoj ringli) i brašno, pa zamesite testo i ostavite ga da naraste. Dvaput ga premesite. Nakon toga ga razvucite oklagijom i nožem isecite na 10 pravougaonika. Na svaki stavite po viršlu i zatvorite je sa svih strana. Na nauljen papir za pečenje stavite svaki hot-dog i premažite ga umućenim žumancetom. Pecite ih u zagrejanoj rerni 35 minuta dok ne porumene. Prilikom služenja po želji servirajte senf, majonez ili kečap. Ukoliko želite da rolnice budu manje, pravougaonike s viršlama presecite napola ili na trećine.
Prste da poližeš
Domaći hot-dog
Recept dana -