GROF IMA ŽELJU: Da Zvezda i Partizan budu izjednačeni na kraju Superlige
Foto: Dado Đilas

Neće u raspravu sa kolegom Nikolićem

GROF IMA ŽELJU: Da Zvezda i Partizan budu izjednačeni na kraju Superlige

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da će se poraz u 154. večitom derbiju zaboraviti ako njegova ekipa na kraju odbrani titulu prvaka Srbije.

"Daj Bože da budemo prvi na kraju sezone, pa će derbi da se zaboravi. Bilo je momenata kada Zvezda pobedi dva derbija, pa Partizan bude šampion. Žao mi je zbog navijača što nismo pobedili. Derbi je najveća utakmica, navijači su nam pružali izvanrednu podršku, ali moramo dalje. Ne možemo sada da stanemo i da se život završi", rekao je Božović, a prenosi klupski sajt.

Kako je naglasao, svaka sledeća utakmica je odlučujuća za Crvenu zvezdu, koja ima prednost na tabeli u odnosu na Partizan zbog bolje ranga na kraju regularnog dela, iako je izgubila dva od tri ovosezonska derbija.

"Imamo još šest utakmica do kraja, svaka je kao finale. Nadam se da ćemo prvenstvo završiti kao šampioni, a koliko će nam pobeda biti potrebno sada ne želim da razmišljam. Svaki meč u plej-ofu je težak, nema lakih i tu ekipa pokazuje karater. Imali smo i težak poraz od Borca u Kupu od 1:5, pa se ekipa odmah digla i pobedila 7:2 Čukarički", rekao je on.

On je istakao da kompletan tim nije bio na nivou na derbiju, a ne samo ključni igrači na sredini terena Mičel Donald i Damijan Le Talek.

"Očekivalo se više od cele ekipe. Nemam nikakve primedbe na Le Taleka, jedan je od najvećih profesionalaca u ekipi i uvek daje maksimum. Povreda se sigurno odrazila na Donalda, nije trenirao četiri dana, išao je na terapije, verovatno mu nije bilo lako da uđe u utakmicu".

Božović se osvrnuo i na izjave iz Partizanovog tabora u kojima sumnja u regularnost takmičenja.

"Ne nervira me to što čujem u medijima od njih, svako ima pravo da kaže šta želi. Nama uporno dve godine govore da smo državni projekat, omalovažavaju nas, a dve godine smo prvi bez ikakve konkurencije. Nažalost, sad je sistem takmičenja takav da smo dobili konkurenciju, ali nadam se da ćemo izdržati. Najviše bih i voleo da budemo prvi ovako, sa istim brojem bodova. Ne znam na šta je trener Partizana Marko Nikolić mislio u izjavi medijima kada je rekao da mu je nešto na vrh jezika. Ne želim to da komentarišem, u dobrim sam odnosima sa kolegom Nikolićem".

Trener crveno-belih istakao je da nije siguran da li će i naredne sezone ostati na klupi Zvezde.

"Sve je još uvek otvoreno. Sada mi je bitno da prvenstvo završimo kako treba, da osvojimo duplu krunu pa ćemo videti. Planovi svakog trenera u klubu koji cilja trofeje su vezani za rezultate", zaključio je Božović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča ispred svlačionice posle derbija: Kanga udario Leonarda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track