STRAVIČNO: Ženu osudili da je siluje 12 muškaraca!

Indijki izrekli monstruoznu kaznu

STRAVIČNO: Ženu osudili da je siluje 12 muškaraca!

Planeta -
Članovi seoskog veća iz indijskog mesta Sublapur odlučili da se iživljavaju nad mladom ženom (20) jer je prevarila muža s mladićem iz susednog naselja

NJU DELHI - Horor.Seosko veće iz indijskog mesta Sublapur na istoku zemlje osudilo je mladu Indijku (20) na brutalnu kaznu grupnog silovanja, koja je podrazumevala da se nad njom iživljava čak 12 muškaraca, i to zato što je pored supruga imala aferu s mladićem iz susednog naselja. Nakon stravičnog iskustva, koje je jedva preživela i zbog kog je završila u bolnici s višestrukim povredama unutrašnjih organa, nesrećna žena je uspela da ispriča policiji šta joj se dogodilo kako bi monstrumi bili kažnjeni.Sudili i ljubavnikuSeoski savet navodno je utvrdio da je ta meštanka bila u vezi s momkom iz druge zajednice i različite veroispovesti, zbog čega su oboje uhapšeni. „Divlji sud“, kako ga nazivaju zapadni mediji, sačinjen od seoskih starešina, zbog tog prestupa najpre je naredio optuženima da moraju da plate novčanu kaznu od 25.000 rupija, što je oko 300 evra. Mladić je za sebe platio, međutim, ona nije imala tu sumu, pa joj je kazna preinačena.- Samo su nas odvukli na mesto na kojem je naš starešina bio prisutan. Tražili su mi da odmah dam 50.000 rupija, ali kad sam rekla da nemam, napali su me i silovali - rekla je nesrećna žena sa suzama u očima.Nakon jezive ispovesti mlade žene iz bolnice, indijska policija uhapsila je 12 silovatelja i seoskog starešinu.Najčešći zločinInače, seksualno zlostavljanje i silovanje najčešći su zločini počinjeni nad ženama u Indiji, a UN ih opisuju kao najveći nacionalni problem u tom delu sveta.Neki za ogromnu stopu zlostavljanja krive modernizaciju jer u savremenom dobu žene u Indiji imaju mogućnost da se obrazuju i rade. Time se slama društveni kalup koji ih je držao u potčinjenom stanju, one postaju nezavisnije, ali i time izloženije napastvovanju. Uprkos sve strožim zakonskim kaznama, broj prijavljenih seksualnih zločina u Indiji neprekidno je u porastu.

Manijaci... Članovi „divljeg suda“ uhapšeni su zbog iživljavanja nad ženom
Manijaci... Članovi „divljeg suda“ uhapšeni su zbog iživljavanja nad ženom

Šokirali svetSILOVALI JE ŠIPKOMU indijskoj prestonici Nju Delhiju decembra 2012. šestorica monstruma silovali su devojku u autobusu, a zatim to radili i šipkom, pri čemu su joj zadali stravične povrede. Trinaest dana kasnije ona je preminula. Taj incident šokirao je indijsku, ali i svetsku javnost, a u isto vreme u Indiji izazvao masovne proteste ljudi koji su tražili zaštitu žene u toj zemlji. Ubijena devojka postala je simbol borbe protiv silovanja. Njeni napasnici osuđeni su na smrt vešanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track