ŠTA RADITE BRE PROTESTOVALI ISPRED FILINE KANCELARIJE ZBOG IZJAVE O UBICI ĐINĐIĆA: Čuvamo Zoranov sistem vrednosti od onih koji bi i posle smrti da pucaju u njega
Foto: Šta radite bre

izborna kampanja

ŠTA RADITE BRE PROTESTOVALI ISPRED FILINE KANCELARIJE ZBOG IZJAVE O UBICI ĐINĐIĆA: Čuvamo Zoranov sistem vrednosti od onih koji bi i posle smrti da pucaju u njega

Izbori 2018. -

Kandidati za gradske odbornike i aktivisti Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" protestovali su danas ispred kancelarije advokata Tome File u centru Beograda kako bi izrazili protest zbog njegovih izjava o Zvezdanu Jovanoviću, osuđenom ubici premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

Kako se navodi u saopštenju, oni su sa razglasa puštali citate ubijenog premijera a zaposlenima u kancelariji tog advokata su predali audio snimak Đinđićevih govora i pravosnažnu presudu Jovanoviću.

"Naša je obaveza da čuvamo Zoranov sistem vrednosti od onih koji bi da i posle smrti pucaju u Đinđića. To je samo pre nekoliko dana uradio advokat Fila Toma, proglašavajući Đinđića posthumno izdajnikom i pravdajući zločinca. Niko ozbiljno nije reagovao na ovo brutalno uznemiravanje porodice Zorana Đinđića i besramno silovanje istorije", rekao je nosilac liste Marko Bastać.

Advokat Toma Fila izjavio je nedavno da bi, da je imao prilike da brani Jovanovića za ubistvo Đinđića, pokušao da ga ubedi da prizna učešće u tom zločinu ali uz objašnjenje da je to uradio iz političkih motiva, jer ga je smatrao izdajnikom. Fila je ocenio da bi tako Jovanović stekao oreol patriote i rodoljuba, kao svojevremeno Gavrilo Princip.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Šta radite bre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track