Juliška

Recept

Juliška

Recept dana -

.

SastojciZa koru- 6 jaja- 200 g šećera- 4 kašike kakaoa- 5 kašika mlevenih oraha- 2 kašike brašnaPreliv- 150 g šećera- 2 dl mlekaFil- Preostali preliv za koru (mleko + šećer)- 150 g mlevenih oraha- 125 g margarina- rendana čokoladaPriprema1. Za koru: prvo umutite belance, pa mu postepeno dodajte šećer. Zatim u smesu dodajte žumanca i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini. Koru pecite u plehu podmazanom i posutom brašnom (ili preko njega stavite papir za pečenje) na 200 stepeni oko 20 minuta.2. Kada koru izvadite iz rerne, dok je još vrela prelijte je s polovinom preliva koji ste dobili od prokuvanog mleka i šećera i ostavite da se ohladi.3. Fil: u polovinu vrelog preliva dodajte orahe, pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila po želji narendajte čokoladu, kolač ohladite i poslužite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track