Prikaži najnovije vesti
Rio de žaneiro, navijači, srbi, Albanci, ujedinjeni,čudo,
Nema mržnje na fudbalskim mečevima u Brazilu

KARNEVAL: Rio ujedinio Srbe i Albance

Brazil 2014 73

Četvrtfinalni meč između Nemačke i Francuske obeležili navijači balkanskih država

Ko bi rek‘o čuda da se dese...
Izveštači Kurira sa ovogodišnjeg Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu već su vas informisali o svim temama, sa terena i van njega. Neretko smo vas izveštavali i o navijačima u Rio de Žaneiru.

Ova priča, medutim, prevazilazi dosadašnje izveštaje o dešavanjima na ulicama Rija, kao i s tribina velelepnog stadiona Marakana. Naime, tokom četvrtfinalne utakmice Mundijala između fudbalskih reprezentacija Nemačke i Francuske (Nemci pobedili sa 1:0) fotoreporter Kurira bio je svedok nesvakidašnje scene.

Na istoj tribini, jedan do drugog, sedela su dva navijača - jedan sa zastavom Srbije, drugi sa albanskom. Karnevalsko raspoloženje u višemilionskom gradu i u ovom slučaju odnelo je pobedu nad podelama s kakvim se suočavamo u svakodnevici.

Grad koji vas potpuno obuzme i usisa u svoj fantastičan opušteni ritam uticao je da se ovi navijači ponašaju civilizovano i uživaju u fudbalu, umesto da šire mržnju.
Ova fotografija svakako će biti snažna poruka fanovima obe reprezentacije, koje će se dvaput sastati u bliskoj budućnosti, tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Lokalna prepucavanja
SRBIN VOLI FLAMENGO

Tokom iste utakmice između Nemačke i Francuske domaća publika iskoristila je priliku za međusobne navijačke razmirice, koje su benigne u odnosu na incidente koji su se dešavali na stadionima u Srbiji.
Dok su se međusobno prozivale pristalice najpopularnijeg brazilskog kluba Flamenga i njegovog gradskog rivala iz Rija Fluminensea, među pristalicama crveno-crnih našao se još jedan srpski navijač, očigledno naklonjen Flamengu.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport