Loncovićevo ubistvo nova opomena Keki?
Foto: Nemanja Pancic

Policija ispituje povezanost tri likvidacije

Loncovićevo ubistvo nova opomena Keki?

Crna Hronika -
Nemanja Loncović nije bio označen kao član bande Dejana Stojanovića, ali postoje indicije da je sarađivao s njim

BEOGRAD - Isti scenario za tri nerešena ubistva koja se dovode u vezu s Kekinom grupom. Policija i dalje traga za napadačem koji je u noći između četvrtka i petka hicima u glavu ubio Nemanju Loncovića (43), vlasnika novobeogradskog restorana „Hacijenda Rodizio“. Motiv ubistva još nije utvrđen, a istraga proverava navodnu povezanost Loncovića sa zloglasnim Dejanom Stojanovićem Kekom!Posvađao se s Kekom?- Nemanja Loncović nije bio evidentiran kao član takozvane Kekine grupe, koja je najpoznatija po trgovini drogom, ali postoje indicije da su bili prijatelji i da je ovo ubistvo u stvari neka vrsta opomene Keki. Neki tragovi, takođe, ukazuju da su Stojanović i Loncović zajedno ugovarali transfere srpskih fudbalera u inostranstvo, pa istraga ide i u tom smeru. Ne bi čudilo kad bi na površinu isplivalo da su se, možda, posvađali zbog nekog posla i da je upravo to bilo kobno po Loncovića - kaže izvor Kurira iz policije.Naš izvor navodi da Loncović, kao ni Stojanović, nije imao licencu fudbalskog menadžera i njegov potpis nije se nalazio ni na jednom transferu.- Bez obzira na to, sumnja se da je bio blisko povezan s fudbalerima koji igraju u Srbiji i da je bitno uticao na odluke o transferima - kaže sagovornik Kurira.Smrt na kućnom praguNemanja Loncović likvidiran je u trenutku kad je parkirao „mercedes“ ispred zgrade u kojoj je živeo s porodicom. - Na gotovo identičan način u poslednjih godinu dana likvidirana su još dvojica Kekinih saradnika, Vujadin Pejanović i Miloš Ljubenović. Kao i u slučaju Loncovićevog ubistva, ni tada nije bilo očevidaca zločina - kaže izvor Kurira.

Nemanja Loncović sa suprugom i ćerkom
Nemanja Loncović sa suprugom i ćerkom

MUP: Keka vođa najjače bande dileraMUP Srbije je Dejana Stojanovića Keku označio kao vođu najozloglašenije grupe koja je trgovala drogom, ali se bavila i ubistvima, silovanjima, razbojništvima, iznudama, ucenama i krađama automobila. U Beloj knjizi MUP iz 2001. godine navodi se da je uslov za prijem u Kekinu grupu bilo makar jedno ubistvo ili pokušaj ubistva. Stojanović je iz Srbije pobegao u decembru 2006. godine, a za njim je raspisana Interpolova poternica. Početkom maja 2011. godine pojavila se informacija da je Dejan Stojanović uhapšen u Brazilu zbog trgovine kokainom, ali je ta informacija ubrzo demantovana! Nedavno je brazilski sud ukinuo Interpolovu poternicu za Kekom jer „nije bilo dovoljno dokaza da je učestvovao u švercu droge“.

Nerasvetljena ubistva Kekinih ljudi17. april 2012 - Vujadin Pejanović (34) zvani Vule Balavi, jedan od istaknutijih članova „Kekine grupe“, likvidiran je dok je na parkingu ispred novobeogradskog kafića „Ki Largo“ ulazio u svoj „opel“. Napadač je Pejanoviću pucao u glavu.n 23. decembar 2012 - Miloš Ljubenović (31) sedeo je u parkiranom „puntu“ na Novom Beogradu kada mu je ubica ispalio četiri hica u glavu.

Ispituju se pozajmiceIzvor Kurira iz policije kaže da se ne isključuje mogućnost ni da je Loncović ubijen zbog navodnih dugova. Kako navodi, u dosadašnjoj istrazi došlo se do informacija da je on imao pozajmicu koju nije vratio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track