Maturantu iz Kragujevca i dalje život ugrožen

Napad u Kragujevcu

Maturantu iz Kragujevca i dalje život ugrožen

Crna Hronika -
Zdravstveno stanje Stefana J. (19) je nepromenjeno, a iako ima stabilne vitalne funkcije život mu je u opasnosti

KRAGUJEVAC - Učeniku Politehničke škole u Kragujevcu Stefanu J.(19) , koji je napadnut bejzbol palicom, život je dalje ugrožen, izjavila je portparol Klinickog centra u Kragujevcu Vanja Đorđević."Zdravstveno stanje je nepromenjeno, a iako ima stabilne vitalne funkcije, i dalje je životno ugrožen", navela je Đorđevićeva i podsetila da je učenik u bolnicu doveden sa teškim povredama glave i da je odmah operisan.

Stefana J. je pre dva dana napao u jutarnjim satima u kafiću "Tabasko" u blizini Politehničke škole Darko R. (20).Policija traga za napadačem i za još jednom osobom koja je učestvovala u tom napadu. Policija je D.R. hapsila i pre oko dve godine u dvorištu Prve tehničke škole kada je napao učenika i školskog policijca koji je intervenisao čim je video napad.Obradović: Napad na učenika odraz stanja u društvuMinistar prosvete Žako Obradović izjavio je u Kragujevcu da je napad na učenika u tom gradu samo odraz stanja u kome se društvo nalazi i da je odgovornost na svima nama.

"Nemoj da misli bilo ko da se može pobeći od odgovornosti, jer je u pitanju vršnjačko nasilje van škole, to nema nikakvu olakšavajuću okolnost", rekao je Obradović posle posete povređenog učenika u bolnici i razgovora sa lekarima.

Učenik Polititehničke škole u Kragujevcu Stefan J.(19) napadnut je pre dva dana bejzbol palicom.

Obradović je naveo da je reč o jednom đaku i jednoj osobi koja to nije, ali da bi ceo taj događaj trebalo sve da nas nauči da moramo tokom rešavanja problema drugačije da razgovaramo i da se ponašamo.

Potrebno je, dodao je ministar, da se afirmišu pozitivni prmeri, da se promeni rečnik obraćanja i da dijalog, tolerancija i razumevanje budu način rešavanja problema.

Naglašavajući da povređeni učenik ima najbolju moguću negu i da lekari čine sve što je u njihovoj moći, ministar je rekao da je Stefanovo stanje teško.Obradović je rekao da je poražavajuće da "jedna poruka, jedno emotivno stanje, mogu da prouzrokuju takvu navalu agresije da se pribegava udaranju drugog bejzbol palicom i da se izazove ova teška povreda po život".

Neurohirurg Rade Nikolić, koji je operisao učenika, izjavio je novinarima da pacijent ima otvoreni prelom lobanje i da je u teškom stanju.

"Ne postoje u ovom trenutku parametri na osnovu kojih bismo mogli da damo neku definitivnu prognozu. Vitalne funkcije su stabilne, ali je pacijentu i dlaje život ugrožen", rekao je Nikolić.

On je istakao da lekari čine sve, da učenik ima vrhunsku zdravstvenu negu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja