MISTERIJA RUSKOG JEZERA: Ronioci nisu pronašli delove meteora!

Planeta

U rupi u jezera Čebarkul, u koje je prema izveštajima pao meteor, nema delova nebeskog tela. Radijacija nepromenjana, tako da ostaje nejasno šta je palo u jezero

rusija, meteor, mesto pada, foto raša tudej

Ronioci su obavili pregled jezera Čebarkul u regiji Čeljabinsk, u koje je prema izveštajima pao meteor, ali nisu uspeli da pronađu delove nebeskog tela, rekla je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosius.

- Ronioci su obavili pregled jezera, ali nisu otkrili tragove meteorita - kazala je Rosius.

Podsetimo, posle kiše meteora koja je zadesila rusku pokrajinu Čeljabinsk i u kojoj je povređeno 1.200 ljudi, objavljene su fotografije kratera na zaleđenom jezeru gde je pao deo meteora.

Ruski ronioci su pri spoljnoj temperaturi od minus 17 stepeni, pretraživali jezero na oko 60 kilometara od Čeljabinska, ali ministarstvo za vanredne situacije je odlučilo da se fokusira na obnovu oštećenih objekta u regionu, kazao je danas portparol ministarstva Vjačeslav Ladonkin za AFP.

"Ronioci su pretražili jezero, ali ništa nisu pronašli", rekao je on i dodao da ministarstvo veruje da rupa u jezeru, prečnika osam metara, nije nastala nakon pada nekog spoljnog tela.

"Verujemo da ju je izazvalo nešto drugo i zato smo odlučili da obustavimo potragu", potvrdio je on.

Guverner regije Čeljabinsk ranije je kazao da je deo meteora pao u jezero Čerbakul, a regionalna policija informaciju pripisuje lokalnim ribarima.

Radijacija i dalje ostaje nepromenjana i u granicama normale. Takođe, obavljena je analiza jezerske vode, ali takođe nisu zabiležene vrednosti iznad dozvoljenih.
Ruski političar Vladimir Žirinovskina tvrdi da na Rusiju nisu pali meteoriti već da se radilo o testiranju novog američkog oružja.
Meteori su posle Rusije primećeni i na nebu iznad Kube i Kalifornije.

http://www.youtube.com/watch?v=SZLPQtX2Pw4
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde