Nevreme u Evropi

Obilni sneg paralisao Francusku i Poljsku

Planeta

Autor:

Jak sneg i vetar desetine hiljada stanovnika ostavio bez struje, a u Poljskoj jaka hladnoća odnela prve žrtve

bura, nevreme, makarska,

PARIS – Obilan sneg i jaki udari vetra ostavili su u nedelju bez struje desetak hiljada stanovnika u  francuskim Alpima i na jugu Francuske, gde je zbog jakog vetra nestao britanski dečak i jedna surfer.

U nedelju rano ujutro potonuo je brod bez putnika u luci u Marselju kome su pod naletom vetra popucali vezovi pa je bačen na obalu.

Bez struje je ostalo više od 50.000 domaćinstava, po zadnjem izveštaju francuske kompanije za distribuciju električne energije.

Sneg ponegde prati snažan vetar koji od subote duva u više francuskih regija.

Zasad se ne zna kad bi se stanje moglo da bude normalizovano, jer tehničke ekipe imaju teškoća u otklanjanju kvarova na mreži zbog loših vremenskih uslova.

Nevreme je poremetilo i stanje u saobraćaju. U Isereu više desetina automobila bez zimskih guma zatrpano je na putevima zbog neobično obilnog snega (40 do 50 cm novog snega).

Tri osobe su se smrznule u Poljskoj, dvojica muškaraca od 52 i 56 godina smrznula su se na jugoistoku Poljske. Njihova su tela pronašli prolaznici.

"Bili su pod uticajem alkohola", rekla je Renata Laszczka-Rusek, portparolka policije u Lublinu
Sneg je poremetio i železnički saobraćaj, naročito u središtu zemlje. Gotovo 70.000 ljudi ostalo je bez struje na području Varšave.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!