Poreska uprava

Ovo je spisak najvećih poreskih dužnika u Srbiji

Društvo

Autor:

Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je "Zastava oružje" iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara. Na drugom mestu je "Simpo" iz Vranja koji duguje 3,8 milijardi dinara

tekuci racun, ubs,

Foto: ilustracija

BEOGRAD - Poreska uprava objavila je spisak najvećih poreskih dužnika, a dug Ministarstva spoljnih poslova na kraju septembra iznosio 77,5 miliona dinara.

Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je "Zastava oružje" iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara. Na drugom mestu je "Simpo" iz Vranja koji duguje 3,8 milijardi dinara.

Slede "Sloboda" iz Čačka (2,4 milijarde dinara), "Krušik" iz Valjeva (dve milijarde), "Namenska" u okviru "Prve petoletke" iz Trstenika (1,7 milijardi), "Mera invest" iz Beograda (817,5 miliona), "Simeks" iz Subotice (795,3 miliona), "Zmaj" iz Beograda (743 miliona), "Niš ekpsres" iz Niša (703,1 miliona), "Luka Beograd" (650,9 miliona).

Među najvećim poreskim dužnicima su i javno preduzeće "Putevi Srbije", Republički geodetski zavod, Zavod za izagradnju Grada Beograda, kompanije "Farmakom", "Novosti", "Galenika", "Vujić" Valjevo, "Zekstra grupa".

Na spisku najvećih dužnika je 312 aktivnh pravnih lica, 734 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 167 su u restrukturiranju, 224 je brisano iz registra, 50 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB) i 1.000 preduzetnika.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju, najveći dužnik je "Beobanka", čiji je dug 29,9 milijardi, i "Investbanka" sa dugom od 22,5 milijardi dinara.

Objavljivanje spiska najvećih poreskih dužnika u Srbiji propisano je Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

http://www.youtube.com/watch?v=alhIYK1D5SI
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!