Poreska uprava

Ovo je spisak najvećih poreskih dužnika u Srbiji

Društvo

Autor:

Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je "Zastava oružje" iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara. Na drugom mestu je "Simpo" iz Vranja koji duguje 3,8 milijardi dinara

tekuci racun, ubs,

Foto: ilustracija

BEOGRAD - Poreska uprava objavila je spisak najvećih poreskih dužnika, a dug Ministarstva spoljnih poslova na kraju septembra iznosio 77,5 miliona dinara.

Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je "Zastava oružje" iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara. Na drugom mestu je "Simpo" iz Vranja koji duguje 3,8 milijardi dinara.

Slede "Sloboda" iz Čačka (2,4 milijarde dinara), "Krušik" iz Valjeva (dve milijarde), "Namenska" u okviru "Prve petoletke" iz Trstenika (1,7 milijardi), "Mera invest" iz Beograda (817,5 miliona), "Simeks" iz Subotice (795,3 miliona), "Zmaj" iz Beograda (743 miliona), "Niš ekpsres" iz Niša (703,1 miliona), "Luka Beograd" (650,9 miliona).

Među najvećim poreskim dužnicima su i javno preduzeće "Putevi Srbije", Republički geodetski zavod, Zavod za izagradnju Grada Beograda, kompanije "Farmakom", "Novosti", "Galenika", "Vujić" Valjevo, "Zekstra grupa".

Na spisku najvećih dužnika je 312 aktivnh pravnih lica, 734 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 167 su u restrukturiranju, 224 je brisano iz registra, 50 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB) i 1.000 preduzetnika.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju, najveći dužnik je "Beobanka", čiji je dug 29,9 milijardi, i "Investbanka" sa dugom od 22,5 milijardi dinara.

Objavljivanje spiska najvećih poreskih dužnika u Srbiji propisano je Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

http://www.youtube.com/watch?v=alhIYK1D5SI
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • d...

  d...

  ne bi oni bili duzni da im nije neko dozvolio, e taj neko je politika....

  34 Odgovori 
 • NS

  NS

  Sramota! Ovamo uspešne firme, godinama učestvuju na tenderima, privatizuju, ... a najveći dužnici! Mene su iz poreske zezali zbog table na zgradi gde treba da stoji firma i gluposti, a oni kakve iznose duguju. E to je to što nas uništava i sve dok postoji fora da si pod zaštitom i da će neko da te zaštiti nema nama boljeg. Ja sve platim i ... više oni čačkaju da me još zezaju i opterete, a njih ništa. Zašto nisu odmah koristili mehanizme naplate i da se u zakonu reši da se moraju prioritetno naplatiti takve stvari.

  33 Odgovori 
 • darko

  darko

  U zatvor oni koji su im omogućili da se zaduže toliko!!!

  25 Odgovori 

Poslednji komentar

 • BACVANIN

  BACVANIN

  Znam da je prosli ministar vojni pricao kako je zastava oruzje nasa sansa kada je u pitanju izvoz oruzja.Cak je naglasavao kako revolveri idu u SAD.Zato odgovorrne za te manjkove potraziti u prosloj vladi.Pa da se nije nista proizvodilo nebi se takvi dugovi napravili,bolje da su sedeli kod kuce i primali minimalac.Ovako su trosili struju i druge en ... više ergente za za pravljenje dugova.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!