Pita s jabukama

Recept

Pita s jabukama

Recept dana -

.

Sastojci1 pakovanje kora za pitu (1/2 kg)1,5 kg jabuka12 kašika šećera1 dl ulja1 dl kisele vodecimeta po ukusu3 kašike grizašećer u prahu za posipanjePriprema1. Jabuke oguliti, odstraniti im semenke, pa ih izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i staviti na laganu vatru da se dinstaju dok masa ne proključa. Nakon toga ih kuvati još desetak minuta. Skloniti sa šporeta i u prohlađenu masu dodati cimet i griz po ukusu.2. Kore podeliti na po tri. Svaku premazati s malo ulja (slagati po tri jednu na drugu), a poslednju poprskati s malo kisele (ili obične) vode.3. Na ivicu staviti fil od jabuka (četiri kašike ), pa uviti u rolat. Tako uraditi sa svim korama.4. Uljem podmazati pleh, pa slagati rolate. Svaki dobro premazati s malo vode pomešane s uljem.5. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu obilno posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track