POPIO SUMPORNU KISELINU: Jedan od vođa kumanovske grupe pokušao da se ubije
Foto: AP

U zatvoru

POPIO SUMPORNU KISELINU: Jedan od vođa kumanovske grupe pokušao da se ubije

Planeta -
Muhamed Krasnići uhapšen je tokom terorističkih napada koji su se odigrali u maju u Kumanovu

Muhamed Krasnići, poznat i pod ratnim nadimkom "Komandant Mališeva", pokušao je da se ubije u zatvoru, tako što je popio sumpornu kiselinu, javljaju makedonski mediji

Zdravstveno stanje jednog od lidera "kumanovske grupe", za sada nije poznato, kao ni motivi zbog kojih je pokušao da se ubije.

Ovaj pokušaj samoubistva se, kako se navodi, događa u trenutku kada pripadnici "kumanovske grupe" daju izjave pred nadležnim tužilaštvom. Pozivajući se na izvore bliske privedenima, od osumnjičenih je zahtevano da njihova saslušanja budu snimana kamerom. Advokati osumnjičenih su se ranije žalili da suprotno zakonu o krivičnom postupku, pre davanja izjava, nisu imali uvid u dokaze za dela za koja se njihovim kilijentima stavljaju na teret. Makedonsko Osnovno javno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju saopštilo je ranije da je saslušanje osumnjičenih za terorizam u Kumanovu u završnoj fazi, te da izjave treba da da još nekolicina osumnjičenih. Kako je tada navedeno, kada saslušanja budu završena kompletna dokumentacija biće dostavljena odbrani osumnjičenih.

Muhamed Krasnići veteran je sukoba na Kosovu i u Makedoniji. Njegov brat Alban je visoki funkcioner Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija. Tokom sukoba sa policijom u Kumanovu, početkom maja, pominjan je kao čovek koji je od lidera Demokratske unije za integracije i nekadašnjeg lidera Oslobodilačke nacionalne armije tražio da prekine policijsku akciju u tom gradu.

Inače, ukupno su osumnjičene 33 osobe za teroristički akt izveden tokom 9. i 10. maja kada je ubijeno osam policajaca i 10 pripadnika terorištičke grupe.

(RTS/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track