PAMTIĆE GA PO NAJGOREM: Ovako je izgledao zloglasni Džihad Džon pre nego što su ga likvidirali
Foto: Tviter/Abu Mohammed ‏

Dželat

PAMTIĆE GA PO NAJGOREM: Ovako je izgledao zloglasni Džihad Džon pre nego što su ga likvidirali

Planeta -
Teroristička organizacija Islamska država je objavila fotografije njihovg najpozantijeg i okorelijeg dželata Džihad Džona.

Na ovim slikama se vidi i njegov lik s obzirom da je obično na snimcima imao prekriveno lice. Islamska država je poznata po snimcima svojih pogubljenjima, a na mnogima od njih bio je upravo Muhamed Emvazi, nazvan Džihad Džon jer je britanski državljanin.

Ovako će ga svi pamtiti, Foto: Reuters
Ovako će ga svi pamtiti, Foto: Reuters

Na nedavno objavljenim fotografijama naoružani Džihad Džon je u kamuflažnoj majici, sa puštenom bradom.Pre nekoliko meseci svet je obišla vest da je ovaj krvnik stradao u vazdušnom napadu, što je kasnije potvrdila i sama Islamska država.

Nedavno se pojavio i snimak na kome je Džihad Džon u društvu terorista koji su razneli prošlog novembra u Parizu.

U pitanju su Ibrahim Abdeslam, Bilal Hadfi i Fued Muhamed Agad. Hadfi se razneo na stadionu u Parizu, dok je Abdeslam pucao po 10. i 11. pariskom arondismanu. Agad, 23-godišnjak iz Strazbura, bio je jedan od napadača koji je usmrtio desetine ljudi u dvorani Bataklan.

Džihad Džon, odnosno Muhamed Emvazi, kako mu je pravo ime, najveći krvnik Islamske države, ubijen je 12. novembra u velikoj operaciji britanskih i američkih specijalnih snaga.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja