DEZODORANS UBICA: Devojčica (12) naprskala mirišljavi sprej, pa dva sata kasnije umrla
Foto: Printscreen/ Twitter

Bilo je kobno

DEZODORANS UBICA: Devojčica (12) naprskala mirišljavi sprej, pa dva sata kasnije umrla

Planeta -

Uzrok smrti Pejdž Dotri, 12-godišnje devojčice iz Velike Britanije, koja je u preminula u julu 2016. godine, je inhalacija štetenih supstanci, potvrdio je forenzički patolog doktor Džonatan Metkalf.

Doktori kažu da je nersećna devojka udahnula butan i izobutan koji su narušili njen srčani ritam, ali da ne postoje dokazi "hronične upotrebe ovih supstanci".

Pejdž je bila previše opterećena svojom ličnom higijenom, zbog čega je više puta dnevno prskala velike količine dezodoransa. Isto je radila i tokom porodičnog odmora u maloj kamp kućici gde je porodice odlazila svake godine.

Pejdž je ostala je sama svega 10 ili 15 minuta, kaže njena mama, koliko je njoj i njenom suprugu bilo potrebno da siđu na plažu i naprave nekoliko fotografija. Upravo mama je ta koja ju je pronašla bez svesti na krevetu sobe.

Devojčica je odmah prebačena u bolnicu, ali je uprkos naporima lekara da je ožive, dva sata kasnije preminula.

"Provodila je sate i sate u svojoj sobi i prskala se dezodoransom, kao da već nije lepo mirisala. Često je to radila u malim sobama, a ja sam joj govorila da prestane. Pretpostavljam da je korišćenje dezodoransa nešto što svaka 12-godišnjakinja radi, ali je preterivala u tome", rekla je njena majka britanskim medijima.

Policija je pronašla praznu bočicu dezodoransa ispod prozora sobe u kojoj je Pejdž pronađena.

(Britanski Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track