(VIDEO) ZAMERIO SE POGREŠNOM ČOVEKU: Nemački komičar uvredio Erdogana, sad ga moto-banda Osmanlije Nemačka traži da se osveti!
Foto: Printscreen

OPASNO

(VIDEO) ZAMERIO SE POGREŠNOM ČOVEKU: Nemački komičar uvredio Erdogana, sad ga moto-banda Osmanlije Nemačka traži da se osveti!

Planeta -

BERLIN - Banda motociklista iz Turske, "Osmanlije Nemačka", dobila je nalog da kazni televizijskog voditelja Jana Behmermana zbog kritika koje je uputio na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a nemački mediji javljaju da postoji mogućnost da je taj nalog došao iz Turske.

Behmerman je čuven po političkoj nekorektnosti, pa je tako s početka 2015. godine montirao video-snimak tako da ispadne da je tadašnji grčki ministar ekonomije Janis Varufakis pokazao Nemačkoj srednji prst, što je izazvalo strašan skandal - visoki nemački zvaničnici su napali grčkog ministra i potrajalo je dok se istina otkrila. Kasnije Behmerman izvinio Varufakisu.

Prema podacima javnog servisa ZDF i dnevnika Štutgarter Nahrihten, kriminalna motociklistička banda "Osmanlije Nemačke" dobila je nalog od Unije evropsko-turskih demokrata iz Manhajma, koji se smatraju neslužbenim ogrankom stranke AKP turskog predsednika Erdogana, da "kazni" Behmermana zbog njegovih učestalih uvreda na račun turskog predsednika.

Pošto su istražioci došli do tih saznanja, vlasti su upozorile voditelja da se skloni u inostranstvo.

Prema saznanjima istražilaca, "Osmanlije Nemačka" stoje i iza brojnih drugih napada na organizacije koje se kritički odnose prema turskom predsedniku, navodi list i dodaje da je tako nedavno izvršen bombaški napad na jedan kurdski klub, za šta se sumnjiče pripadnici ove motociklističke bande.

"Osmanlije", navodno, novac za svoje akcije dobivaju direktno iz Turske.

Jan Behmerman je u martu 2016. u svojoj emisiji "NEO Rojale" Erdogana indirektno povezao sa sodomijom, posle čega je Turska podigla tužbu protiv voditelja koja je posle nekoliko meseci odbačena.

Kurir.rs/Tanjug/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO)! VOŽNJA MOTOROM KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA! Pukim slučajem, bajker, je preživeo stravičan pad!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track