POSLE TURSKOG NAPADA NA  KURDE U SIRIJI: Rusija povlači trupe iz Afrina, tražiće u UN prestanak operacije
Foto: Reuters

izbegavanje konflikta

POSLE TURSKOG NAPADA NA KURDE U SIRIJI: Rusija povlači trupe iz Afrina, tražiće u UN prestanak operacije

Planeta -

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da povlači trupe raspoređene blizu sirijskog grada Afrina, nakon što su turski avioni izveli vazdušni napad.

Kako se navodi, to je učinjeno da bi se sprečile moguće provokacije, a da bi se izbegla pretnja po život i zdravlje ruskih vojnika - operativna grupa Centra za pomirenje zaraćenih strana i vojne policije u oblasti Afrin preseljena je na podrucje Tel-Ađar, prenosi AP.

Područje Tel Ađar se naziva i demilitarizovana zona, a kao takvo je osnovano u septembru, a navodi se da se za sada ne zna koliko ruskih službenika je pogođeno ovim najnovijim dešavanjima.

Rusija će diplomatski podržati Damask i tražiće u Ujedinjenim nacijama da Turska obustavi svoju vojnu operaciju u regionu Afrin, na severozapadu Sirije, izjavio je danas član Odbora za bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta Franc Klincevič.

"Neće samo Sirija tražiti obustavu te operacije. I Rusija će podržati taj zahtev i pružiti Siriji diplomatsku podršku", rekao je ruski poslanik Klincevič za RIA Novosti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track