ZAPRETILI: Austrija i Holandija će tužiti Nemačku zbog putarine za strance!
Foto: Reuter

Kategorični

ZAPRETILI: Austrija i Holandija će tužiti Nemačku zbog putarine za strance!

Austrija -
Austrijski ministar saobraćaja, Alojz Šteger smatra da se trenutni predlog nemačkog ministra kosi sa evropskim pravom i vrlo otvoreno diskrimiše strance

BEČ - Austrija i Holandija će se zajedničkim snagama boriti protiv uvođenja sporne putarine za strance koje Nemačka želi da uvede na teritoriji svoje zemlje, a najdrastičnija mera biće zajednička tužba, saopšteno je iz kabineta holandske ministarke saobraćaja, Melani Šulc van Hegen.

Iako je nemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint izvršio manje korekcije planova o uvođenju putarine za stance, one nisu imale nikakvog uticaja na stavove austrijske i holandske vlade.

Austrijski ministar saobraćaja Alojz Šteger (Alois Stöger, SPÖ) smatra da se trenutni predlog nemačkog ministra kosi sa evropskim pravom i vrlo otvoreno diskrimiše strance. On je upozorio Dobrinta da izvrši neophodne izmene, jer ukoliko to ne učini može da očekuje pravne korake, pa čak i tužbu.

Podsećamo, realizaciju sporne putarine za strance namerava da sprovede u sklopu reforme dva zakona. On je najavio uvođenje takozvane vinjete za naplatu putarine, ali i smanjenje poreza na vozila za nemačke vozače, putem kojeg domaći vozači ne bi plaćali spomenutu putarinu. Putarinu bi, dakle, plaćali samo stranci i to na svim nemačkim saobraćajnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track