BANGKOK: Osumnjičeni za bombaški napad govorio strani jezik

Potraga

BANGKOK: Osumnjičeni za bombaški napad govorio strani jezik

Planeta -
Policija ističe da se radi o osobi svetle puti i izrazitog nosa, koji je opisan kao visoki stranac

BANGKOK - Glavnog osumnjičenog za bombaški napad u hinduističkom hramu u ponedeljak u centru Bangkoka, u kojem je ubijeno 20 ljudi, čuli su da priča "na nekom stranom jeziku, ali ne i na engleskom", saopštio je portparol tajlandske policije Pravut Tavornsiri.

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara da li je čovek snimljen video kamerom kako ostavlja ranac u hramu, a zatim brzo izlazi iz njega, govorio neki strani jezik. Pravut nije rekao ništa o tome kako je policija došla do ovog podatka, prenosi AFP. Policija je, međutim, ranije saopštila kako je ispitala dvojicu vozača taksi-motocikala blizu hrama, od kojih je jedan vozio osumnjičenog. Pravut je opisujući osumnjičenog upotrebio frazu "khaek khao", koja se na Tajlandu koristi da se opišu muslimani svetle kože iz Južne ili Centralne Azije, ili s Bliskog Istoka.

Rekao je kako se radi o osobi svetle kože i izrazitog nosa. Sud u Bangkoku je danas izdao nalog za hapšenje čoveka nepoznatog imena koji je na video snimku u hramu ostavio ranac, verovatno sa bombom u njemu. U tom nalogu, osumnjičeni je opisan kao visoki stranac svetlog tena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track