BROD MU SE NASUKAO: Nemački brodolomac spasen kod Paga
Foto: Printscreen Yt

U poslednji čas

BROD MU SE NASUKAO: Nemački brodolomac spasen kod Paga

Planeta -
Spasavanje 43.godišnjeg nemačkog državljanina se događalo u uslovima izrazito jakog nevremena na moru

PAG - Posada trajekta "Supetar" i policija spasli su kod Paga jednog nemačkog brodolomca, dok je drugi član posade s nasukanog brodića uspeo da dopliva do obale tog hrvatskog ostrva, saopštilo je danas Ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture.

Spasavanje 43.godišnjeg nemačkog državljanina se događalo u uslovima izrazito jakog nevremena na moru, posle dojave o jednoj osobi u moru i drugoj u plovilu koju su olujni udari bure nosili prema ostrvu Pagu. Dojava je, precizira Hina, stigla u Nacionalnu centralu za usklađivanje traganja i spasavanja na moru sinoć oko 18.40 časova.

U koordinisanoj akcija traganja i spasavanja učestvovali su Lučka ispostava Karlobag i jedinice Pomorske policije na Rabu i Malom Lošinju. Osoba koja koja se nalazila u moru u međuvremenu je sigurno doplivala do obale, pa je spasilačka akcija nastavljena kako bi se pronašla druga osobe na plovilu.

Brodolomac je uočen na obali pored nasukanog brodića, gde su ga preuzeli pripadnici lokalne policije i nepovređenog prevezli na sigurno, dok će uviđajem biti utvrđeno oštećenje na plovilu, kao i uzroci ove pomorske nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track