BUDIMPEŠTA NA IVICI: Na železničkoj stanici čeka 2.000 izbeglica

Gužva

BUDIMPEŠTA NA IVICI: Na železničkoj stanici čeka 2.000 izbeglica

Planeta -
Od januara ove godine, zabeleženo je skoro 176.000 ilegalnih ulazaka u zemlju, od kojih je samo juče 3.000 imigranata ilegalno prešlo granicu

BUDIMPEŠTA - Broj migranata koji čekaju na železničkoj stanici Keleti u Budimpešti dostigao je 2.000, izjavio je danas visoki zvaničnik mađarske policije Tibor Lakatoš. Kako je naveo, policija upućuje ilegalne migrante ka prijemnim punktovima imigracione službe, prenosi mađarska agencija MTI.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prema njegovim rečima, oko 1.000 policajaca radi duž granice sa Mađarskom na jugu. Od januara ove godine, zabeleženo je skoro 176.000 ilegalnih ulazaka u zemlju, od kojih je samo juče 3.000 imigranata ilegalno prešlo granicu, rekao je Lakatoš, dodavši da su postupci pokrenuti protiv 1.014 krijumčara ljudima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U međuvremenu, zamenik direktora službe za imigraciju Atila Kiš rekao je da su imigranti podneli ukupno 161.884 zahteva za azil ove godine i dodao da se 2.030 imigranata trenutno nalaze u prijemnim centrima. Izbeglicama je juče dozvoljeno da, u ograničenom broju, na stanici Keleti uđu u vozove koji idu ka Zapadu, a mnogi od njih su izašli u Heđešalomu i prešli mađarsko-austrijsku granicu pešice, navodi mađarska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja