REKORDER SA MARAKANE MILAN RODIĆ: Ima više titula od petorice Zvezdinih zvezda Mitića, Šekularca, Džajića, Pižona i Piksija!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ČUDO

REKORDER SA MARAKANE MILAN RODIĆ: Ima više titula od petorice Zvezdinih zvezda Mitića, Šekularca, Džajića, Pižona i Piksija!

Fudbal -

Crvena zvezda je osvojila sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije, a Milan Rodić postao je fudbaler sa najviše trofeja prvaka u istoriji kluba.

Milan Rodić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ima Milan Rodić više trofeja prvaka od Zvezdinih zvezda. Da podsetimo, šest titula ima Rajko Mitić, po pet Dragoslav Šekularac i Dragan Džajić, četiri Vladimir Petrović Pižon, dve Dragan Stojković Piksi... Četiri na primer imaju Borivoje Bora Kostić, Miloš Šestić, po tri Dejan Savićević, Darko Pančev...

- Mislim da mi je ovo i najveće dostignuće u karijeri, kada se uzme u obzir kakve su sve legende nosile Zvezdin dres. Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji ceo život navijam i za koji sam maštao da zaigram. Naravno, timski uspeh je uvek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije - rekao je Rodić.

Imaće Rodić priliku da trofejni konto pojača već 21. maja kada Zvezdu očekuje finale Kupa Srbije protiv Vojvodine u Loznici, što bi za pouzdanog defanzivca bilo 11 odličje u crveno-belom dresu. Ispred njega bi ostao samo Rajko Mitić sa 12 trofeja (računajući i Mitropa kup).

Milan Rodić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Iskusni defanzivac je za Crvenu zvezdu upisao 314 mečava. Pored velikih utakmica u Evropi, Rodić je crveno-beli dres nosio i na prijateljskim mečevima, koji su često bili mnogo jači od ligaških ili duela u kupu, kao što su susreti sa Zenitom, Fenerbahčeom, Fiorentinom, Nefčijem, Šahtjorom, Ludogorecom.

Kurir sport

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track