DRAMA NA AERODROMU U DELHIJU: Radioaktivni materijal procureo iz oštećene pošiljke
Foto: Profimedia

Uzbuna

DRAMA NA AERODROMU U DELHIJU: Radioaktivni materijal procureo iz oštećene pošiljke

Planeta -
Oštećene pošiljke su izolovane, a dva radnika aerodroma, koja su bila izložena radioaktivnom materijalu, prebačena su u bolnicu

NJU DELHI - Na međunarodnom aerodromu "Indira Gandi" u Nju Delhiju danas je procureo radioaktivni materijal iz jedne pošiljke iz Turske, ali curenje je zaustavljeno brzom reakcijom tima za hitne intervencije, saopštili su indijski zvaničnici.

Do incidenta je došlo u blizini skladišnog prostora aviokompanije "Turkiš erlajns", gde su otkrivene četiri oštećene pošiljke sa nuklearno-medicinskim materijalom, izjavio je izvor iz turske Nacionalne uprave za vanredne situacije za agenciju AFP.

"Situacija je pod kontrolom i nema razloga za paniku. Stručnjaci za atomsku energiju su na licu mesta, a oštećene pošiljke su izolovane", rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman. Indijska televizija NDTV je objavila da su dva radnika aerodroma bila izložena radioaktivnom materijalu i da su oni iz predostrožnosti prebačeni u bolnicu radi analiza.

Medicinski materijal je trebalo da bude isporučen jednoj privatnoj bolnici u indijskoj prestonici. Radioaktivni materijal koji je procureo je radioaktivni jod, koji se koristi u nuklearnoj medicini za lečenje hipertireoidizma i raka štitne žlezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track