(FOTO I VIDEO) LEPOTICA ROĐENA KAO MUŠKARAC: Britanski vojnik postao seksi žena!
Foto: Facebook Hannah Rose Winterbourne

Ko bi rekao?

(FOTO I VIDEO) LEPOTICA ROĐENA KAO MUŠKARAC: Britanski vojnik postao seksi žena!

Planeta -
Hana Vinterburn je postala najviše rangiran transseksualni vojnik u britanskoj vojsci i jedini koji je postao oficir.

LONDON - Kada pogledate fotografiju ove devojke, da li biste pomislili da je u pitanju muškarac? Ceo svet je pre nekoliko dana brujao o Brusu Dženeru koji je postao Ketlin i fotografisao se za naslovnu stranu magazina "Vanity Fair", ali čini se da u britanskoj vojsci postoji još veća lepotica nego što je bivši muž Kris Džener.

Posle služenja u Avganistanu, Hana Vinterburn je postala najviše rangiran transseksualni vojnik u britanskoj vojsci i jedini koji je postao oficir. Dvadesetsedmogodišnjakinja je rođena kao dečak i svojih prvih nekoliko godina u vojsci je bila muškarac, pre nego što se odlučila na operaciju promene pola. Sada je Hana potpuno zadovoljna svojim životom i konačno se oseća prijatno u svojoj koži.

"Dok sam bila u vojsci osećala sam se kao da moram da stavim dodatnu pi*u kako bih bila muškarac. I dobro sam glumila jer sam sakrivala mnogo mojih ženskih osobina i naučila sam da se ponačam kao muškarci jer je društvo to tražilo od mene", objašnjava Hana kako se osećala pre promene pola.

Ona odbija da kaže kako se zvala dok je bila muško jer je to "etiketa" prošlosti, koju pokušava da zaboravi. Hana kaže da se sa sobom borila još od rane mladosti. Već sa 15 godina je upisala visoku vojnu školu, gde je dobila stipendiju kako bi se usavršila za elektronskog inžinjera na Njukastl univerzitetu. Ubrzo je poslata za Nemačku, gde je pitala doktore da započnu proces promene pola. Bila je preplašena zbog onoga šta će drugi reći, a u jednom trenutnu je mislila da neće moći da nastavi da živi. Međutim, pošto se vratila iz rata u Avganistanu, odlučila je da mora da promeni svoj život. Konačnu odluku je donela kada je videla mlade ljude koji su već kroz to prošli.

"Ti pojedinci su pokazali izuzetnu hrabrost. Tinejdžeri su imali petlje da priznaju svoju promenu celoj školi, a ja sa 23 godine i to u vojsci, organizaciji koja se ponosi integritetom i hrabrošću, sedim iza zatvorenih vrata da svet ne bi video ko sam. Pomislila sam 'to nije služba', pa sam odlučila da prestanem da živim u laži i da se posvetim osobi u sebi, a ne da budem onakva kakvu drugi žele da me vide.

Kada je stigla na novu poziciju u Nju Jorkšir, živela je otvoreno kao žena, a danas je nešto manje od godinu dana od kako je promenila pol, počela sa hormonskom terapijom i uklonila bradu.

"Postoji fundamentalna razlika između osoba koji su promenili pol i gej ili biseksualnih osoba. Pol je ono kako definišeš sebe, a biseksualnost određuje na koji način druge ljude vidiš kao seksualno privlačne. Ponekad se to poklopi", priča Hana i dodaje "Ne volim da se sećam sebe kao muškarca jer me podseća na to koliko sam daleko otišla. Ja se samo izražavam na drugi način. Kosa, odeća i šminka ne određuju ljude. Ono što ih definiše je personaliti i ono što rade sa svojim životom"

http://www.youtube.com/watch?v=-_CYBcO_58Y
http://www.youtube.com/watch?v=vVTj0juudPg

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track