GORE DRUŠTVENE MREŽE: Teoretičari zavere tvrde da znaju kada će se dogoditi novi teroristički napad
Foto: AP

Da li im verujete?

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Teoretičari zavere tvrde da znaju kada će se dogoditi novi teroristički napad

Planeta -

Nakon terorističkog napada koji se dogodio 22. maja u Mančesteru, na internetu se pojavila teorija čiji zagovornici tvrde da znaju kada će se dogoditi novi napad.

Naime, oni koju u nju veruju pišu da će se sledeći napad dogoditi 22. jula, a njihovo objašnjenje zasniva se na podatku da se većina napada dogodila upravo 22. u mesecu.

I zaista, broni napadi jesu se dogodili baš ovog dana u mesecu, kao što je eksplozija na aerodromu i u metrou u Briselu, koja se dogodila 22. marta 2016, kao i napad u Minhenu u tržnom centru, koji se odigrao 22. jula 2016. Takođe, masovni ubica Anders Bering Brejvik je na norveškom ostrvu Utoja 22. jula 2011. godine ubio 77 ljudi.

Međutim, iako ove koincidencije zaista postoje, brojni drugi teroristički napadi dogodili su se nekog drugog dana u mesecu. Napad u Nici u kome je poinulo na desetine ljudi, dogodio se tokom proslave dana državnosti Francuske 14. jula 2016. godine. Takođe, u koordinisanoj seriji napada na Pariz, članovi ID u više restorana i u klubu "Bataklan" usmrtili su 130 osoba, a stotine ranili, a taj se napad dogodilo 13. novembra 2015. godine.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track