Hilari Klinton: Putin snosi deo odgovornosti za obaranje malezijskog aviona!
Foto: Reuters

Bivša državna sekretarka

Hilari Klinton: Putin snosi deo odgovornosti za obaranje malezijskog aviona!

Planeta -
Putin indirektno, zbog podrške pobunjenicima u Ukrajini a i zbog prisustva ruskih specijalnih snaga i obaveštajaca, snosi odgovornost za ono što se dogodilo

SAD - Ruski predsednik Vladimir Putin snosi barem deo odgovornosti za obaranje malezijskog boinga MH17, rekla je nekadašnja državna sekretarka SAD Hilari Klinton."Mislim da ako je postojala bilo kakva sumnja sada je ona nestala. Putin sigurno indirektno, kroz podršku pobunjenicima u Ukrajini, snadbevanje oružjem, a i zbog prisustva ruskih specijalnih snaga i obaveštajaca u Ukrajini, snosi odgovornost za ono što se dogodilo", rekla je Klintonova u ekskluzivnom intervjuu za CNN koji će biti u celosti emitovan u nedelju. Podsetimo, Navodni presretnuti telefonski razgovori između pripadnika proruskih snaga, u kojima je reč o tome kako su srušili malezijski avion, a koji je u četvrtak objavila ukrajinska bezbednosna služba, je autentičan, objavila je američka ambasada u Kijevu.

Na ovom snimku se, između ostalog, čuje razgovor između jednog ruskog oficira bezbednosti i proruskih boraca, u kojem oni priznaju kako su srušili malezijski avion jer su pogrešno mislili da je reč o vojnoj letilici, prenosi AFP. U saopštenju američke ambasade se ističe da s obaveštajni stručnjaci procenili kako se radi o "autentičnom razgovoru između poznatih separatističkih vođa"

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track