NOVI BILANS SUKOBA: Pet poginulih policajaca, više od 30 povređenih!
Foto: Reuters

Haos u Makedoniji

NOVI BILANS SUKOBA: Pet poginulih policajaca, više od 30 povređenih!

Planeta -
Žrtava na strani terorista ima, ali ne znamo njihov tačan broj, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska

SKOPLJE - Pet pripadnika policije poginulo je u današnjoj policijskoj akciji u Kumanovu, više od 30 je povređeno, broj poginulih civila još nije poznat, a akcija nažalost i dalje traje, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Žrtava na strani terorista ima, ali ne znamo njihov tačan broj , rekla je ona kasno večeras na konferenciji za novinare.

Trojica poginulih su identifikovana, dok imena preostale dvojice poginulih policajaca nisu još saopštena jer, kako je objasnila, u toku je kontakt sa njihovim porodicama.

Oni su se borili u terororisčkoj akciji koja nažalost i dalje traje na terenu dok i poslednji terorista ne bude neutralizovan , rekla je Jankulovska i podsetila da je policijska akcija počela rano jutros protiv grupe koja je imala za cilj napad na državne institucije.

Koliko je grupa bila opasna pokazuje i to što su, kako je kazala, čitavih 16 sati pružali otpor.

Otpor većeg dela grupe je slomljen posle 18 časova i veliki broj njih se predao , rekla je Jankulovska, ali je istakla da je deo terorista nastavio da pruža otpor.

Prema njenim rečima, situacija na terenu je veoma rizična, na šta ukazuje i to da je u poslednjih sat vremena povređena još šetorica pripadnika policije.

Skopska Alsat TV prenosi da je uništena i poslednja grupa od devet terorista od kojih su se četvorica predala policiji, četvorica poginula, a jedan izvršio samoubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track