MEDVEDEV: Američki napad bio na ivici VOJNOG SUKOBA SA RUSIJOM!
Foto: AP

Osudio raketni napad na Siriju

MEDVEDEV: Američki napad bio na ivici VOJNOG SUKOBA SA RUSIJOM!

Planeta -

Napad SAD krstarećim raketama "Tomahavk" na Siriju ne krši samo međunarodno pravo, već i američko, izjavio je Dimitri Medvedev i dodao da je napad bio na "ivici vojnog sukoba sa Rusijom".

"Umesto njihove stalno ponavljane teze o zajedničkoj borbi protiv zajedničkog neprijatelja - Islamske države, Trampova administracija je dokazala da će se ona žestoko boriti protiv legalno izabranih vlasti u Siriji", naveo je Medvedev na Fejsbuku.

Ruski predsednik Putin napade smatra agresijom na suverenu državu.

Portparol Kremlja izajvio je da ruski predsednik veruje da su napadi kršenje međunarodnog prava, kao i da su napadi na Siriju pokušaj odvraćanja pažnje sa civilnih žrtava u Iraku.

"Ovaj korak nanosi značajnu štetu rusko-američkim odnosima, koji su već bili očajni", rekao je Peskov.

Rusija je suspendovala dogovor sa Vašingtonom o komunikaciji i sprečavanju incidenata iznad Sirije tokom operacija, a šef diplomatije Sergej Lavrov je nagovestio da bi ovaj događaj mogao da ima dalekosežne posledice na odnose Rusije i SAD.

Donald Tramp je naredio vazdušne napade na bazu sirijske armije, u znak odmazde za napad hemijskim oružjem na Kan Šeikun, grad pod kontrolom pobunjenika. U napadu je ubijeno najmanje devet osoba, od čega četiri civila.

(usnews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track