PUTINOVI AVIONI NADOMAK BRITANIJE: Ruskog ambasadora u Londonu pozvali na raport u Forin ofis
Foto: Youtube

Tražili objašnjenje

PUTINOVI AVIONI NADOMAK BRITANIJE: Ruskog ambasadora u Londonu pozvali na raport u Forin ofis

Planeta -
Iako ruski avioni nisu ušli u britanski vazdušni prostor i imali su pratnju našeg kraljevskog vazduhoplovstva, njihovo prisustvo u sredu je poremetilo civilni vazdušni saobraćaj, izjavio je neimenovani portparol Forin ofisa

LONDON - Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova kako bi pružio objašnjenja o manevrima ruskih vojnih aviona u blizini britanskog vazdušnog prostora, saopštila je vlada u Londonu.

"Iako ruski avioni nisu ušli u britanski vazdušni prostor i imali su pratnju našeg kraljevskog vazduhoplovstva, njihovo prisustvo u sredu je poremetilo civilni vazdušni saobraćaj", izjavio je neimenovani portparol Forin ofisa.

Prema njegovim rečima, to je razlog poziva ruskog ambasadora da dođe u ministarstvo, jer se slični vojni manevri sve češće dešavaju u regionu.

Međutim, portparol za civilnu avijaciju rekao je Frans presu da ne zna za poremećaj u civilnom vazdušnom saobraćaju, već je dodao da su neki britanski vojni avioni nadletali Burnemut gde se nalazi civilni aerodrom.

"Moguće da su to bili avioni koji su poslati da pruže pratnju ruskim avionima", dodao je portparol.

Odnosi između Zapada i Rusije su veoma zategnuti od početka sukoba proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine pre devet meseci. U tom sukobu je poginulo više od 5.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track