SPUSTIO ORUŽJE I SAMO OTIŠAO: Francuz dezertirao iz ISIL! Nikad nećete pogoditi zbog čega...
Foto: Reuters

Verovali ili ne

SPUSTIO ORUŽJE I SAMO OTIŠAO: Francuz dezertirao iz ISIL! Nikad nećete pogoditi zbog čega...

Planeta -
Moreau je prvi Francuz kojem se sudi jer je bio član Islamske države. Iako je uhapšen prošle godine do sada se nije znalo kako je policija došla do njega

PARIZ - Francuski državljanin i nekadašnji član najbrutalnije terorističke organizacije ISIL, Flavien Moreau (27), napustio je džihad jer nije mogao da se odrekne svoje strasti prema cigaretama.Naime, Moreau je prvi Francuz kojem se sudi jer je bio član Islamske države. Iako je uhapšen prošle godine do sada se nije znalo kako je policija došla do njega. Prema njegovim rečima vratio se dobrovoljno u Francusku jer nije mogao da prestane da puši.

"Stvarno sam se mučio s tim. Nisam smeo da pušim jer mi je bilo zabranjeno. Sa sobom sam čak poneo nikotinske žvakače gume, ali mi one nisu pomogle. Tako sam jednog dana spustio oružje i otišao", priznao je Moreau.Nakon toga se vratio u Francusku, ali je morao da odustane od svog sna o povratku u Siriju. Nekoliko puta je pokušao da se vrati, ali s obzirom da je njegovo ime poznato obaveštajnim službama širom Evrope i Severne Afrike, nije mogao nogom da kroči niti u jednu zemlju.Moreau je inače poreklom iz Južne Koreje, ali je usvojen kada je imao dve godine. Već je od ranije poznat policiji zbog svojih kriminalnih aktivnosti.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track