STUDENT HEROJ IZ OREGONA: Golim rukama pokušao da zaustavi ubicu, pa primio pet metaka
Foto: Printskrin Fb

Bio profesionalni vojnik

STUDENT HEROJ IZ OREGONA: Golim rukama pokušao da zaustavi ubicu, pa primio pet metaka

Planeta -
Student-heroj probao je da spreči krvavi pir pomahnitalog napadača na koledž u Oregonu, ali je u pokušaju pet puta upucan

OREGON - Vojni veteran Kris Minc (30) bio je jedan od studenata koledža u Oregonu, kada je napadač Kris Harper-Merser upao u zgradu i počeo redom da ubija studente, prethodno ih pitajući za versku pripadnost.

Minc je nakon teškog ranjavanja prebačen u bolnicu, a njegov rođak Derek Buržoa rekao je da je je Kris samostalno stao na put napadaču pokušavajući da spase studente."

Rečeno mi je da je skočio na napadača. Nije postojala mogućnost da on mirno stoji i posmatra dok se dešava nešto tako strašno", ispričao je Buržoa.

On dodaje i da je Minc upucan nekoliko puta, ali da mu vitalni organi, srećom, nisu povređeni. On se trenutno nalazi na operaciji u lokanoj bolnici, a prema navodima njegove porodice, obe noge su mu slomljene i moraće ponovo da uči da hoda.

Buržoa kaže da su on i Minc zajedno postali vojnici nakon što su završili srednju školu. Minc je nakon toga počeo da se bori u ultimat fajtu, a na koledžu se obučavao za fitnes instruktora.

Podsetimo, napadač koji je ubio najmanje 10 studenata koledža u Oregonu izdvojio je hrišćane od ostalih pre nego što ih je ubio.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track