ANALITIČARI: IZBORI ĆE BITI TEŠKI! Bitno da izlaznost bude što veća
Foto: Stefan Stojanović MONDO

ANALITIČARI: IZBORI ĆE BITI TEŠKI! Bitno da izlaznost bude što veća

Politika -

Predstojeći izbori pretvorili su se u odsudnu borbu za opstanak Srbije, onakve kakvu je svet dobro upoznao u poslednjih desetak godina. Ovo su sasvim sigurno najopasniji izbori za Aleksandra Vučića, čoveka koji je takvu državu izgradio i koji želi da je sačuva.

Sve ono što se dogodilo u poslednjih nekoliko nedelja, i na međunarodnom planu i na domaćem terenu, nedvosmisleno potvrđuje da su strani moćnici sinhronizovali akcije usmerene na uklanjanje glavne i zapravo jedine prepreke na njihovom putu slamanja i pokoravanja Srbije.

Profesor Fakulteta politički nauka Milan Petričković je u razgovoru za Kurir istakao da će ovi izbori svakako biti specifični, te da je bitno da izlaznost bude što veća.

- Izbori će biti teški na sebi svojstven način, a to je zbog tih pritisaka, ucena, zbog svega što se događa spolja. Vučić je prosto jedna vrsta refleksije Srba gde god da žive. Ubeđen sam da će zbog učinjenih napora u odbrani naših interesa, spoljne politike, ekonomije, u stvaranju unutrašnje stabilnosti, privlačenja investicija... sve će se to odraziti na biračko telo, koje će ovo prepoznati i prikloniti se Vučiću - navodi profesor.

On smatra da bi bilo veoma dobro da bude velika izlaznost na predstojećim izborima.

- Na taj način bi se pokazalo svetu da postoji nekakav pravac, da postoji nacionalna usaglašenost i nacionalno opredeljenje u pravcu ideja koje zastupa ta opcija koju on vodi i o kojoj pričamo - rekao je Petričković.

Politički analitičar Dejan Miletić za Kurir takođe objašnjava važnost predstojećih izbora.

- Govorio bih o važnosti ovih izbora budući da su rastući pritisci i da bi jedan bolji rezultat SNS koalicije ili uopšte ove vladajuće strukture pokazao da je Srbija stabilna i da u stvari se veštački kreira određena nestabilnost i da postoji težnja da se ti pritisci spolja u stvari manifestuju i iznutra. Tako da je to jedna koordinisana akcija i dobro bi bilo za Srbiju da dođe do sličnog rezultata kao na republičkom nivou i na tim lokalnim nivoima i time bi se anestezirala za izvesno vreme cela ta koncepcija urušavanja Srbije iznutra - naglašava Miletić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track