TRAMP OPLEO PO HILARI: Ona je lažov svetske klase
Foto: Reuters

Veliki protivnici

TRAMP OPLEO PO HILARI: Ona je lažov svetske klase

Planeta -

Izvesni kandidat republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp optužio je danas svoju rivalku, kandidatkinju demokrata Hilari Klinton da je "lažov svetske klase" i da je lično profitirala tokom svog mandata u Stejt departmentu.

"Ona se bogati time što vas čini siromašnijim", rekao je Tramp u govoru u svom hotelu u Njujorku.

AP ocenjuje da se Tramp postavlja kao kandidat koji je u najboljoj poziciji da govori o ekonomskim interesima Amerikanaca.

"Ovi izbori će pokazati da li nama vladaju ljudi ili političari", rekao je Tramp govoreći umerenijim tonom nego ranije tokom kampanje. Komentarišući kandidatkinju demokrata, Tramp je rekao da je Hilari Klinton "najkorumpiranija osoba koja se do sada kandidovala za predsednika".

Govoreći o spoljnoj politici Hilari Klinton, Tramp je najpre podsetio da je ona podržavala američku intervenciju u Iraku 2003. godine, a da sada govori da je to bila greška, povezujući njenu politiku u Stejt departmentu s usponom terorističke grupe Islamska država.

"Spoljna politika Hilari Klinton je koštala Ameriku hiljade života i hiljade milijardi dolara, i pokrenula Islamsku državu širom sveta", rekao je Tramp.

Donald Tramp je izjavio da "nijedan državni sekretar nije grešio tako često i na više mesta od Hilari Klinton", dodajući da su odluke koje je ona donosila "širile smrt, razaranje i terorizam".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track