VARUFAKIS SE ODAO: Nadam se da će mi Cakalotos biti naslednik
Foto: Reuters

Favorit

VARUFAKIS SE ODAO: Nadam se da će mi Cakalotos biti naslednik

Planeta -
Odlazeći ministar finansija kaže da će se sutra obratiti novinarima

ATINA - Grčki ministar finansija u ostavci Janis Varufakis nagovestio je danas da bi glavni pregovarač Grčke u pregovorima sa međunarodnim kreditorima, Euklid Cakalotos, mogao da preuzme funkciju ministra finansija, najavivši da će se njih dvojica sutra zajedno obratiti novinarima.

"Odlazim i obratiću vam se sutra zajedno sa gospodinom Cakalotosom", rekao je Varufakis po izlasku iz Ministarstva finansija u Atini, prenosi Rojters. Na pitanje novinara da li će Cakalotos biti novi ministar finansija, Varufakis je rekao:

"Nadam se."

Prvo se kao Varufakisov naslednik spominjao Jorgos Statakis (Foto Wikipedia)

Prethodno je neimenovani visoki zvaničnik grčke vlade rekao da je Cakalotos ključni kandidat za Varufakisovog naslednika, dok Rojters, pozivajući se na druge izvore, javlja da je potencijalni kandidat i trenutni ministar ekonomije i koordinator u pregovorima sa međunarodnim kreditorima Jorgos Statakis.

Varufakis je jutros podneo ostavku da bi, kako navodi, olakšao premijeru Aleksisu Ciprasu pregovore sa stranim poveriocima, uprkos grčkom "NE" sa 61,31 odsto glasova protiv predloženih mera štednje stranih poverilaca na referendumu održanom dan ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track