(VIDEO) MANEKENKA ILI ŠPIJUN? Nestala Ana Durickaja, ljubavnica Borisa Nemcova i svedok ubistva
Foto: Printscreen Yt

Nigde je nema

(VIDEO) MANEKENKA ILI ŠPIJUN? Nestala Ana Durickaja, ljubavnica Borisa Nemcova i svedok ubistva

Planeta -
Predsednik Ukrajine Petar Porošenko i još troje najviših političara znaju šta se desilo s njom, piše Korijere dela sera

KIJEV - Ana Durickaja (24), devojka više nego duplo starijeg ubijenog ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova (56) i svedok njegovog ubistva, netragom je nestala posle nešto više od mesec dana tog događaja.

Ana se vratila u Ukrajinu čim su je ruski istražitelji ispitali u okviru istrage, međutim novinari italijanskog lista Korijere dela Sera su je ovih dana potražili u njenoj rodnoj Biloj Cerkvi - i nisu je našli. Prva komšinica na sedmom spratu zgrade u Ulici Dekabrista rekla im je da Ana tu nikad nije živela.

"Čitala sam o tome u novinama. Živim ovde pet godina i ona tu nikad nije stanovala. Pre nekoliko meseci u taj stan došao je jedan vojnik i prespavao je. Ne znam ko je on, ali zasigurno nije manekenka", ispričala je ona novinarima kroz smeh.

Navodno samo četiri osobe znaju gde je Ana: predsednik Ukrajine Petar Porošenko, premijer Arsenij Jacenjuk, ministar policije Arsen Avakov i šef tajne službe Valentin Nalivjačenko znaju gdje je Ana. Zbog toga su se pojavile spekulacije da je lepa manekenka možda špijunka.

Nije nestala samo Ana, nego i njena majka Ina i brat Bogdan. Ina je medicinska sestra u lokalnoj bolnici, a nedavno je otvorila bolovanje i od tad je niko nije video. Bogdan je ispisan je iz gimnazije pošto je direktor škole Volodimir Tkačenko dobio telefonski poziv iz ministarstva prosvete u Kijevu.

Čudno je i to što je Ana studirala na Nacionalnom ekonomskom univerzitetu u Kijevu, gde godina košta 2.000 evra, u vreme kad je porodicu izdržavao otac, koji je kao građevinski radnik zarađivao 250 evra mesečno. Iako se predstavljala kao manekenka i glumica, za Durickaju nisu čuli ni na modnim pistama ni u svetu filma.

Bila je hostesa, radila u banci, da bi potom došla do Petera Listermana (60), opskurnu osobu čije je ime, kako navodi Korijere dela Sera, poznato svakoj devojci u Moskvi koja želi da bude u društvu bogataša. Tu je i upoznala Nemcova.

Ruski mediji su tvrdili da je Durickaja ostala trudna u vezi sa Nemcovim i da ju je on odveo da abortira na kliniku u Švajvcarsku - i to baš u "Santa Anu“ u Sorengu, italijanskom kantonu, gde se nedavno, navodno, porodila Alina Kabajeva, za koju se smatra da je ljubavnica predsednika Rusije Vladimira Putina.

Evo i emisije prvog kanala ruske državne televizije, Rusija 1, posvećene ovoj temi - "Ko ste vi, Ana?".

http://www.youtube.com/watch?v=SrbMHydsfCg

(Korijere dela sera)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track