(VIDEO) NEMA TIH PARA: 10 ulica u kojima ni najbogatiji ne mogu da kupe stan
Foto: Printscreen Yt

Luksuz

(VIDEO) NEMA TIH PARA: 10 ulica u kojima ni najbogatiji ne mogu da kupe stan

Planeta -
Naravno da ma milionera koji bi dali bogatstvo za nekretninu u ovim najluksuznijim ulicama, ali džaba - nije na prodaju!

NJUJORK - U ovih 10 ulica nije prodata nijedna jedina nekretnina u proteklih godinu i po, otkad ih je portal Milijarder (Billionaire.com) stavio u vrh top liste najekskluzivnijih u svetu.

Ne, razlog nije to što nema bogatih kupaca, ima ih. Stvar je u tome što ama baš niko neće da prodaje nekretnine.

"U najskupljim ulicama na svetu nekretnine se vrlo retko prodaju. Neke dođu na tržište jednom u generaciji i nikad više", kaže za Biznis insajder Jolanda Barns, stručnjak za nekretnine.

Evo tih 10 naj naj naj ulica na svetu, gde stan jedva da tu i tamo mogu da kupe i najbogatiji.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

10. Ardmor Park, Singapur (prosečna cena kvadratnog metra 24.000 dolara)

Jedan od retkih srećkovića koji je ovde uspeo da kupi penthaus je suvlasnik grupe "Alibaba". Nije žalio da plati 40.000 dolara po kvadratu, a stan ga je koštao 51 milion dolara.

Moločnij Pereulok, kuća broj 5 (Foto: Wikipedia)
Moločnij Pereulok, kuća broj 5 (Foto: Wikipedia)

9. Moločnij Pereulok, Moskva (prosečna cena kvadratnog metra 30.500 dolara)

Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađena je posle 2000. godine. Nedavno je jedan stan od 238 kvadrata dat na prodaju: odmah je ugrabljen za 9,5 miliona dolara.

8. Avenija D'Palmir, Sen Trope (prosečna cina kvadratnog metra 39.000 dolara)

U ovoj ulici praktično je nemoguće kupiti nekretninu. Poslednja je prodata pre pola godine. Imala je 800 kvadrata i veliki plac, a koštala je 42 miliona dolara.

7. Ke D'Orleon, Pariz (prosečna cijena kvadratnog metra 41.000 dolara)

U ovoj ulici, jednoj od najskupljih u Parizu, nekada je živela Brižit BArdo. Ulica ima jedan od najlepših pogleda na Pariz - smeštena je na južnoj strani ostrvceta Il San-Lui, koje se nalazi u Seni, u srcu prestonice Francuske, a pogled puca direktno na katedralu Notr Dam.

U ulici nema mnogo zgrada, 20-ak, ali sve su iz 17, 18. i 19. veka. U martu je prodat trosobni stan na petom spratu i to po ceni od 36.000 dolara po kvadratu.

6. Volselej roud, Point Pajper, Sidnej (prosečna cena kvadratnog metra 44.000 dolara)

U najekskluzivnijoj ulici u Australiji godinama se ništa nije prodavalo, da bi u prošle godine bila prodata dva stana, "teška" 33 i 40 miliona dolara.

5. Šemin du Semafor, Kap Fera (prosečna cena kvadratnog metra 67.000 dolara)

Ekskluzivno poluostrvo Sen-Žan Kap-Fera nekad je bilo omiljeno mesto belgijske kraljevske porodice. Poznato je po velikim i prelepim vilama, čiji su vlasnici, naravno, milijarderi i tajkuni. Jedan od njih je saosnivač Majkrosofta Pol Alen. Ovde je vilu imao i pokojni ruski oligarh Boris Berezovski. Prošlog avgusta tamo je za 37 miliona dolara prodata je kuća od 650 kvradrata.

Avenija princeze Grejs (Foto: Printscreen YouTube)
Avenija princeze Grejs (Foto: Printscreen YouTube)

4. Avenija princeze Grejs, Monako (prosečna cena kvadratnog metra 100.000 dolara)

Prošla je godina za tržište nekretnina u Monaku bila rekordna, a Avenija Princeze Grejs, prepoznatljiva po palmama koje okružuju luku ispred Monte Karla, nije bila izuzetak. Tako je trosobni apartman od 200 kvadrata u broju 5 prodat za 16 miliona evra. U cenu su bili uračunati parking i terasa.

Ulica Najtsbridž (Foto: Printscreen YouTube)
Ulica Najtsbridž (Foto: Printscreen YouTube)

3. Najtsbridž, London (prosečna cena kvadrata 103.000 dolara)

Ovo je najelitnija londonska adresa. Najtsbridž je i ulica i četvrt i stanica podzemne železnice, ali ovde se misli smao na ulicu. Prošlog aprila penthaus od 1.500 kvadrata prodat je za oko 200 milona evra, što je najskuplja prodaja u poslednjih godinu i po.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

2. Gornja Peta avenija, Njujork (prosečna cena kvadratnog metra 108.000 dolara)

Krajem 19. veka Gornja Peta avenija bila je zaštitni znak njujorške aristokratije i društvene elite, a tako je i danas. Peta avenija je i dalje sinonim njujorških milionera i najluksuznija ulica u Njujorku. U stvari, teško je i naći skuplju ulicu - nijedna nekretnina niije ispod 70 miliona dolara.

Viktorija Pik (Foto: Printscreen YouTube)
Viktorija Pik (Foto: Printscreen YouTube)

1. Ulica Pik. Hongkong (prosečna cena kvadrata 114.000 dolara)

Nalazi se u samom vrhu Viktorija Pika, najskuplje ulice na svetu. Ovog februara prodata je kuća od 11.000 kvadrata u broju 75 za čitavih 600 miliona evra, što je najskuplja nekretnina u istoriji Hongkonga.

(Bussines Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track