(VIDEO) NAUČIO IH SRPSKI PROFESOR: Amerikanci na Floridi sviraju i igraju kolce uz Marš na Drinu
Foto: Printscreen Yt

Opleli po Majamiju

(VIDEO) NAUČIO IH SRPSKI PROFESOR: Amerikanci na Floridi sviraju i igraju kolce uz Marš na Drinu

Planeta -
Ovo je moj mali doprinos u proslavi sećanja na naše bake i deke i najslavniju generaciju koju je Srbija ikada imala, objavio na Fejsbuku dirigent Alekandar Đurić, koji je naučio studente iz Majamija da sviraju čuveni Marš na Drinu

MAJAMI - Pod dirigentskom palicom Aleksandra Ace Đurića, u "Majami art čarter skul" na Floridi, grupa studenata naučila je da svira čuveni srpski Marš na Drinu.

Sve to zabeleženo je na snimku postavljenom na Jutjubu, a javnostI je na izvedbu skrenuo pažnju na društvenoj mreži Tviter bivši srspki ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

"Dole u Južnoj Floridi, maestro Aca Đurić i njegaova talentovana deca sviraju Marš na Drinu u znak sećanja na Prvi svetski rat", napisao je Jeremić.

Na spotu se vidi kako grupa studenata vežba kompoziciju u učionici, a posle sviraju na otvorenom pored jezera, dok druga grupa pleše srpsko kolo.

"Ovo je moj mali doprinos u proslavi sećanja na naše bake i deke i najslavniju generaciju koju je Srbija ikada imala", napisao je dirigent Alekandar Đurić na svom Fejsbuk profilu.

http://www.youtube.com/watch?v=QJnIgnGknDY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja