PO UGLEDU NA STALJINA: Vladimir Putin uvodi obavezne vežbe za sve Ruse!
Foto: Reuters

Novi fitnes hit - putinbik

PO UGLEDU NA STALJINA: Vladimir Putin uvodi obavezne vežbe za sve Ruse!

Planeta -
Putin je potpisao izvršno naređenje kojim se uvodi program "Spremni za rad i odbranu" kojim će se promovisati zdrav način života među Rusima, od njihove šeste godine života. Za finansiranje ovog pokreta iskoristiće se novac zarađen od Olimpijskih igara u Sočiju

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je da ponovnim uvođenjem masovnog vežbanja, koje je bilo popularno tokom sovijetske ere, narodne mase vrati na put zdravlja i dobre fizičke kondicije.

U to ime, Putin je potpisao izvršno naređenje kojim se uvodi program "Spremni za rad i odbranu" kojim će se promovisati zdrav način života među Rusima, od njihove šeste godine života. Za finansiranje ovog pokreta iskoristiće se novac zarađen od Olimpijskih igara u Sočiju.

Govoreći u Kremlju, Putin je izjavio da ponovljeno uvođenje plana, koje je prvi put uveo Josef Staljin 1930. godine, "odati počast našim nacionalnim istorijskim tradicijama".

Ovaj program podrazumeva da tinejdžeri, na završnim godinama srenje škole, prolaze kroz trening snage i hrabrosti i dobijaju osnovni vojni trening. Istovremeno, muškarci starosti od 40 do 50 godina i žene starosti između 35 i 55 prolaze koz zdravstvene programe, dok se jednom godišnje održavaju takmičenja najboljih.

http://www.youtube.com/watch?v=dYtDQ_t-_HQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track