Papirne odišle u istoriju

Vozačku dozvolu možete da zamenite na sajtu euprava.gov.rs!

Društvo

Autor:

Građani preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je imaju elektronsku ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim.

To znači da građani putem interneta preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je da građani imaju elektronsku ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu.

Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

"MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta", rekao je Vukić.

On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada.

Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija.

On je naglasio da je do sada MUP Srbije izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih dozvola novim.

Sve što je potrebno je da odete na sajt euprava.gov.rs. Najpre morate kreirati korisnički nalog, a zatim pratite dalja uputstva!


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Baki

  Baki

  Gledam ovog budžu na slikama u odelcetu. Kaže Srbija je otvorila nešto prva u regionu, delu Evrope, čak i sveta. Iza vidim štampariju smart kartica. Smart kartice nisu izmišljene juče, naprotiv, već dugo su u upotrebi. Onda pogledam na netu ko je budža u odelcetu. Net kaže, završio je srednju školi, osnovne studije prava i neki fakultet ... više na nekoj poljani ekonomskog smera. A na kraju i najvažnije, da je višegodišnji član SPS-a. Naravoučenije, što je veći glavonja i sjajnije odelo, to je stvar o kojoj priča manje značajna...

  13 Odgovori 
 • cobi ns

  cobi ns

  Sajt je već u problemu.....probao sam i ne moźeš da se uloguješ nikako i da postaneš korisnik!!?

  10 Odgovori 
 • gradjanin

  gradjanin

  zasto niste preneli da nam je potreban citac za elektronske licne karte ako zelimo da na ovaj nacin zamenimo vozacke dozvole jer drugacije ne moze… ili sam samo ja lud i samo ja nemam citac za licnu kartu a svi ostalli imaju jer mogu da zamislim coveka koji prvo ceka pola sata da mu otvori stranicu da se prijavi pa jos pola sata dok nadje gde je ... više posto se isto toliko ceka, mogu da ga samo zamislim kako ce da se iznervira kad shvati da nema citac za licnu kartu kod kuce….. :D

  10 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Slavko Jovanovic

  Slavko Jovanovic

  Koliko je novca, našeg novca, uzeo ovaj amater koji je pravio sajt? Koliko je od uzetog novca dako nekom budži u odelu da bi prodao svoj amaterwski programčić?
  Prvo, imam sve najnovije apdejte, ali sajt prijavljuije da nemam Javu, Adobe i sl. Drugo, tek u drugom korqaku, shvatim da mi je potreban čitač ličnih karata. To nigde nije objavljen ... više o. I nabavaim čitač, ali....Poruka glasi da se direktno obratim policijskoj stanici ZBOG VOZILA. Prvo, ja se ne javljam zbog vozila, nego zbog vozačke dozvole, a drugo, zašto nisu naveli da sajt ne funkcioniše za unutrašnjost i manja mesta van Beograda?? Lopovi, lažovi i prevaranti. To su ove budže u odelu sa fakultetom sa neke poljane koji ni znaju šta znači "smart".

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!