PONOSNI NA MIROSLAVA KUSMUKA: Posle Vuka, Lazara i Oluje, čekamo Bijeli šal

Sajam knjiga

PONOSNI NA MIROSLAVA KUSMUKA: Posle Vuka, Lazara i Oluje, čekamo Bijeli šal

Pop kultura -
Književnik iz Sarajeva predstavio je tri svoja romana na beogradskom Sajmu knjiga u izdanju Prometeja

Miroslav Kusmuk, pisac poreklom iz Sarajeva, koji sada živi u Inđiji, predstavio je na beogradskom Sajmu knjiga svoja tri izdanja - romane "Vuk" i "Pričaj mi, Lazare", kao i zbirku šest pripovedaka iz savremenog života "Oluja", sve u izdanju izdavačke kuće "Prometej" iz Novog Sada.

"Ponosan sam što sam svoje tri knjige predstavio na Sajmu knjiga, jer malo je autora koji mogu da se pohvale da im je tako značajan izdavač kao što je Prometej objavio knjige i predstavio ih na Sajmu", rekao je književnik.

Kusmukovi romani pričaju o teškom životu i vremenu u kojem živimo. "Vuk" je psihološki roman koji nam otkriva da je vuk čovek, a čopor porodica.

"To je priča o teškom životu. Shvatio sam da je svet vukova mnogo bolji od sveta kome mi pripadamo i od njih treba mnogo da naučimo i da se opustimo", rekao je Kusmuk. "Pričaj mi, Lazare" je priča o ludosti vremena, o jednom pravednom čoveku, koji nije dozvolio da ga ludost vremena pregazi, dok je u zbirci pripovedaka "Oluja" reč o šest različitih priča o putovanjima kroz vreme i predele", rekao je o svojim delima književnik Kusmuk.

Miroslav Kusmuk piše novi roman "Bijeli šal", koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine u izdanju "Prometeja", o mladiću slikaru koji se zaljubljuje u ženu koja uzima i ostavlja...

O knjigama su govorili Zoran Kolundžija, vlasnik "Prometeja", i Ljilja Crnić, dok Kusmuk kaže da je veoma zadovoljan što iza njega stoji renomirana izdavačka kuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track