PRETUČEN BEJZBOLKOM: Stefan je zaplakao kad je čuo za presudu

10 godina robije napadaču na kragujevačkog maturanta

PRETUČEN BEJZBOLKOM: Stefan je zaplakao kad je čuo za presudu

Crna Hronika -
Darko R. (21) odležaće 10 godina u zatvoru zato što je bejzbol palicom pretukao Stefana Jovanovića (19), dok će njegov saučesnik Nikola Š. (20) robijati četiri godine

KRAGUJEVAC - Iživljavanje u kafiću!Kazna koju bih im ja izrekao u našem krivičnom zakonu ne postoji! Presuda ne može da ublaži Stefanov i naš bol. Ipak, ruku na srce, kakvi se sve kriminalci slobodno šetaju, i ovih deset godina robije, koliko je Darko dobio, dobro je, samo da nije oslobođen. Kad je čuo na koliko su napadači osuđeni, Stefan ništa nije rekao, samo je zaplakao!Bio u komi 120 danaOvako je Nebojša Jovanović za Kurir prokomentarisao presudu Višeg suda u Kragujevcu, kojom je Darko R. (21) osuđen na 10 godina zatvora jer je bejzbol palicom brutalno pretukao i umalo ubio njegovog sina Stefana (19). Njegov saučesnik Nikola Š. (20) provešće četiri godine iza rešetaka ukoliko prvostepena presuda ne bude preinačena u eventualnom žalbenom postupku.Podsetimo, besan zbog Stefanovog druženja s njegovom devojkom, Darko R. je 28. marta s Nikolom Š. uleteo u kafić u kojem je Stefan sedeo i bez upozorenja, s leđa, krvnički ga bejzbol palicom udarao u glavu. Za to vreme Nikola je sprečavao ostale goste u kafiću da priteknu u pomoć maturantu Politehničke škole. Usled teških povreda lobanje i mozga, Stefan je 120 dana bio u komi, iz koje se probudio u avgustu. Sad vodi tešku borbu za povratak funkcija mozga i leve strane tela u Klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu, gde je i čuo vest da su osuđeni mladići koji su mu upropastili život.U zatvoru će im biti lepoStefanov otac Nebojša Jovanović kaže da je osuđenima „upala sekira u med“.- Znate, to je takav soj ljudi da im zatvor i neće teško pasti! Imaće redovne obroke, slaće ih da izuče neki zanat, za to će primati i pare, a sve to ćemo mi platiti porezom! Za razliku od njihovog, Stefanov život je patnja. Prekinuto mu je školovanje i onesposobljen je da se samostalno kreće, jedva prozbori pokoju nerazumljivu reč i ne vidi dobro. Krvnici će jednog dana biti slobodni, a da li će se moj sin vratiti normalnom životu, veliko je pitanje - utučeno je rekao Nebojša.(B. V.)

Otac Nebojša: Ma, samo da nisu oslobođeni
Otac Nebojša: Ma, samo da nisu oslobođeni

Zahtev optuženogDARKO: OSLOBODITE NIKOLUDarko R. je na suđenju tražio oslobađajuću presudu za Nikolu Š., tvrdeći da se on u kafiću slučajno zatekao. Sudsko veće je, međutim, procenilo da je Nikola aktivno pomagao Darku u napadu na Stefana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track