Izbori

Proglašena lista Pokreta radnika i seljaka

Politika

Autor:

To je 12. proglašena izborna lista za parlamentarne izbore koji su zakazani za 6. maj

RIK, lista, Pokret radnika i seljaka,

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu "Pokret radnika i seljaka" za izbore za poslanike Skupštine Srbije.

Pokret radnika i seljaka je 12. proglašena izborna lista za parlamentarne izbore koji su zakazani za 6. maj.
RIK je na današnjoj sednici odlučio i da se u svim ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija odrede biračka mesta bez obzira što u nekim od njih nema 100 i više birača.

Do sada su za parlamentarne izbore proglašeno 12 lista, a pod brojem jedan je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Demokratska stranka, lista broj dva je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", broj tri su "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", a četvrta lista je "Čedomir Jovanović - Preokret", koalicije Preokret.

Izborna lista broj pet je lista Srpske napredne stranke čiji je lider Tomislav Nikolić, šesta lista je "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", sedma je lista Socijalističke partije Srbije-PUPS-JS, čiji je nosilac Ivica Dačić, osma lista je pokreta "Dveri - za život Srbije", dok je deveta lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Deseta prihvaćena lista je "Reformistička stranka - Milan Višnjić" iz Niša i jedanaesta "Stranka Demokratske akcije - Sulejman Ugljanin".

Rok za predaju lista za učešće na parlamentarnim izborima je 21. april. Predsednički, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji biće održani 6. maja.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovaj zakon možda neće sprečiti sve malverzacije, ali će svakako otežati krađu javne imovine Branko Radun, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!