UŽAS U  BANJALUČKOM PORODILIŠTU: Nožem napao i isekao porodilju!

napadač uhapšen

UŽAS U BANJALUČKOM PORODILIŠTU: Nožem napao i isekao porodilju!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Nezapamćena drama odigrala se sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Tridesetjednogodišnji muškarac ušetao je u porodilište i nožem napao porodilju (32), s kojom je bio u vanbračnoj vezi. Kako je potvrđeno iz više izvora napad se dogodio oko 18.20 sati, a nasilnik je porodilju posekao nožem po desnoj ruci. Nakon toga je pobegao, ali ga je 19 časova policija ga je pronašla i uhapsila.

"Nasilnik je lociran u blizini zgrade porodilišta. Kada je video policiju ponovo se dao u beg, ali je brzom intervencijom policijskih službenika savladan i lišen slobode", rekao je izvor.

Nakon hapšenja nasilnik je pretresen i tom prilikom kod njega je pronađen nož za koji se veruje da je korićten u napadu. Nož je oduzet i biće upućen na veštačenje, a 31-godišnjak je sproveden u policijsku stanicu na dalju kriminalističku obradu.

O celom slučaju obavešteno je Okružno javno tužilaštvu u Banjaluci koji je slučaj okvalifikovalo kao krivično delo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, jer je napadač sa žrtvom živeo u vanbračnoj zajednici.

(nezavisne.com)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track