GDE ĆE MU DUŠA: Radnik Kliničkog centra RS pljačkao pacijente na samrti
Printscreen facebook, Foto: Printskrin/Facebook

BRUKA

GDE ĆE MU DUŠA: Radnik Kliničkog centra RS pljačkao pacijente na samrti

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Medicinski tehničar Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen je zbog pljačke pacijenata u teškom zdravstvenom stanju na Klinici za onkologiju.

Detalje slučaja policija još ne saopšrava jer je istraga još u toku, ali se saznaje da je Malešević počinio nekoliko krivičnih dela koja su okvalifikovana kao teške krađe.

Protiv osumnjičenog biće podignuta optužnica zbog šest krivičnih dela. Prema podacima iz kriminalnog dosijea osumnjičenog, on je od teško obolelih pacijenata koji su primali terapiju na Klinici za onkologiju UKC RS krao novčanike i zlatni nakit.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni pronađeni su predmeti, odnosno novčanici sa ličnim dokumentima i nakit.

Malešević je prvi put otkriven u martu ove godine. UKC ga je kaznio disciplinski i kaznio smanjenjem plat za tri odsto, za mesec april, maj i jun ove godine. Iz UKC RS navode da je Malešević u međuvremenu premešten na Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju.

(Kurir.rs/Euroblic) Foto: printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track