KREŠIĆ: Važno da se istraga o napadu na Vučića okonča

Važno za dobrosusedske odnose dve države

KREŠIĆ: Važno da se istraga o napadu na Vučića okonča

Bosna i Hercegovina -
Važno je da nastavimo saradnju i zajednički rad u interesu napretka regiona i naših država, rekao je zamenik ministra bezbednosti BiH

SARAJEVO - Zamenik ministra bezbednosti BiH Mijo Krešić izjavio je danas da je važno da se istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima okonča što pre i istakao da taj događaj ne sme uticati na dobrosusedske odnose dve države.

"Nama je u interesu da što pre bude okončana istraga i da možemo obavestiti premijera Vučića o tome. Važno je da nastavimo saradnju i zajednički rad u interesu napretka regiona i naših država", rekao je Krešić na marginama međunarodne konferencije "Strani teroristički borci-izazovi za jugoistočnu Evropu".

Foto: AP
Foto: AP

On je naveo da je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu o napadu na Vučića, ali je priznao da je "činjenica da je to nešto što se događa jako sporo".

Krešić je rekao da su Savet ministara, kao i Ministarstvo bezbednosti BiH, u više navrata apelovali da se istraga okonča i da se izađe sa podacima kako je došlo do napada na premijera Srbije.

Prema njegovim rečima, taj događaj, koji je, kako kaže, poslao veoma ružnu poruku o BiH, ne sme da utiče na dobrosusedske odnose Sarajeva i Beograda i na unapređenje saradnje.

"Taj događaj je pokazao da, koliko god mislili da imamo dobre odnose i napredak u saradnji, postoje određene situacije u kojima organizacija i određeni ljudi zataje dogode se stvari koje bace ljagu na sve što je postignuto", rekao je Krešić i podvukao da su dve države svakako upućene jedna na drugu.

Podsetivši da će vlade Srbije i BiH održati zajedničku sednicu 4. novembra u Sarajevu, Krešić je rekao da će i pitanje napada na premijera Vučića biti neizbežno u susretima i razgovorima, sve dok ne bude razrešeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track