ŠOK I NEVERICA U KRDŽALIĆIMA KOD TUZLE: Nismo ni slutili da je ovakva tragedija mogla da se desi
Foto: Klix.ba

Nezapamćena porodična tragedija

ŠOK I NEVERICA U KRDŽALIĆIMA KOD TUZLE: Nismo ni slutili da je ovakva tragedija mogla da se desi

Bosna i Hercegovina -

Šok i neverica danas vladaju u lipničkom zaseoku Krdžalići posle sinoćnje porodične tragedije u kojoj je 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu usmrtio dvoje maloletne dece, a potom pokušao da izvrši saomoubistvo pucavši sebi u glavu.

Ova porodična tragedija šokirala je celo područje Tuzle, posebno zaselak Krdžalići u kom je živeo Djedović. Komšie i rodbina ispričali su da se Djedović krajem prošle godine razveo od supruge Amre, majke svoje dece, koja je potom otišla da živi u Nemačkoj.

Protekli letnji raspust deca su provela kod majke u Nemačkoj, a krajem augusta vratili su se u BiH kako bi nastavili sa školovanjem. Početkom školske godine deca su, prema rečima komšija, od ponedeljka do petka boravila kod Djedovića zbog odlaska u školu, a vikendom bi odlazili kod majčine porodice u tuzlanskom naselju Plane.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Nesad je bio stvarno dobra osoba. Svi smo šokirani ovim događajem, još uvek ne možemo da verujemo. Niko nije slutilo da bi mogla da se desi ova tragedija. Nesadova prva žena Amra ga je ostavila, udala se za njegovog strica i u decembru prošle godine otišla u Nemačku. U početku je bilo govora pošto ona dobije papire i Nesad ide tamo, međutim, kada se prvi put vratila ovamo nazvala ga je telefonom i rekla da ne želi više da živi sa njim", priča komšinica Fikreta Krdžalić.

Ona dodaje da je Nesad 25. jula ove godine počeo da živi sa drugom suprugom koja je rodom iz Srebrenika, a zvanično su se venčali prije 20 dana. Živeli su, ističe ona, u Nesadovoj porodičnoj kući u zaseoku Krdžalići.

Porodica nije svesna tragedije

Pred kućom u kojoj je živeo Djedović bio je rođak Ađul Fazlić. Sa suzama u očima kaže da porodica još uvek nije svesna šta se desilo. U posebno teškom stanju je, kaže, Nesadova majka.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prisetivši se jučerašnjeg kobnog dana Fazlić priča da je Nesad u kasnim poslepodnevnim satima otišao sa svojom majkom po decu u tuzlansko naselje Plane. Pri povratku u zaselak u kojem je živeo, majku je ostavio u naselju Bukinje i vožnju nastavio dalje sa svoje dvoje dece za koje je starateljstvo putem nadležnog suda dodeljeno majci.

Ostavio oproštajno pismo

Fazlić nastavlja da je Nesad pre nemilog događaja nazvao komšiju policajca Mehmedaliju Djedovića kojem je rekao da je ostavio oproštajno pismo i da planira da ubije sebe, ali i decu.

"To sam ozbiljno shvatio, krenuo sam prema mezarju (deo puta na kome se desila tragedija). Svaka sekunda nam je bila dragocena. Komšija Elvis Krdžalić i njegov otac su prvi stigli na mesto. Elvisov otac mi je tada rekao da je sve gotovo", priseća se Fazlić i dodaje da je Nesad nekoliko sati pre tragedije od prijatelja pozajmio 150 KM (75 evra) kako bi dečici kupio poklon.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Fazlić ističe da još uvek nije video oproštajno pismo koje je Nesad ostavio, a ubistvo dece, kaže, najverovatnije je izvršio pištoljem koji mu je ostao.

"Sve ovo je možda učinio zbog sramote koju nije mogao da podnese, jer se njegova prva žena udala za njegovog strica. Za drugu ženu mi je govorio da ga je veoma poštovala. Sećam se njegovih reči: 'Vidiš kako me ova ceni i poštuje, a ona to nije znala'", zaključuje svoju priču Fazlić.

Podsetimo, u prigradskom naselju Donja Obodnica koje je od Tuzle udaljeno 15-ak kilometa, 41-godišnji Nesad Djedović ubio je svog sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnju ćerku M.D. Tragedija se dogodila oko 19 sati na regionalnom putu Lipnica - Obodnica, a otac je ubistvo i pokušaj samoubistva izvršio u vlastitom automobilu.

Djedović se zbog teške povrede glave i dalje nalazi u Jedinici intenzivne nege na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track